Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Interpelácia na primátora - zapracovanie územnej rezervy pre koridor električky v zmenách a doplnkoch ÚP - Rybničná

Dátum: 23.10.2020
Autor: Monika Debnárová

Aké sú novinky ohľadom zavedenia električky do Vajnor s prepojením na Raču. Požiadala som primátora, aby boloa zapracovaná územná rezerva pre koridor električky v zmenách a doplnkoch ÚP - Rybničná

Milí Vajnoráci, v súvislosti s dlhoročnou témou, týkajúcou sa električky do Vajnor vás informujem, že v interpelácii podanej 23.10.2020 som požiadala primátora o informáciu v súvislosti s pripravovanými zmenami a doplnkami ÚP verzia 07.

"Ako poslankyňa za MČ Vajnory, by som sa chcela opýtať, či v zmenách a doplnkoch 07  je navrhnutá aj zmena predlženia električky Tuhovské – Rača v koridore Rybničnej ulice. Ak tomu tak nie je, predkladám takúto požiadavku."

V súvislosti s neudržateľnou dopravnou situáciou v uzle Tuhovské-Vajnory (kruhový objazd), ako aj urbanizáciou Rybničnej sa už dlhodobo uvažuje s zokruhovaním električky Vajnorská – vstup do Vajnor (územie kruhového objazdu) cez Rybničnú do Rače. Celé územie ja katastrálnym územím Vajnor. Aj Vajnorákom záleží na preferencii mestskej hromadnej dopravy a nosný systém električkových trás – na Vajnorskej resp. v Rači, je pre nás Vajnorákov a budúcich obyvateľov rozvojových území v okolí Rybničnej nedostupný. Preto som v tejto súvislosti pána primátora opätovne požiadala "aby električka v koridore Rybničnej dostala reálne kontúry a žiadam jej zaradenie do Územného plánu". 

Takisto som požiadala aj o informáciu, že v prípade že by sa uvažovalo v prvej fáze s budovaním uzla Tuhovské "aká je koncepcia napojenia električky na autobusovú dopravu do Vajnor a kedy sa s tým počíta".    

O výsledkoch vás budem obratom informovať. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.