Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

ÚVZ zverejnil pravidlá nosenia rúšok, platné od štvrtka

Dátum: 15.10.2020
Autor: Monika Debnárová
ÚVZ zverejnil pravidlá nosenia rúšok, platné od štvrtka

Úrad verejného zdravotníctva vydal nové opatrenie OLP/8323/2020, v zmysle ktorého od štvrtka 15. októbra 2020 musia všetky osoby povinne nosiť prekryté horné dýchacie cesty

Úrad verejného zdravotníctva vydal nové opatrenie OLP/8323/2020, v zmysle ktorého od štvrtka 15. októbra 2020 musia všetky osoby povinne nosiť prekryté horné dýchacie cesty (ústa a nos) rúškom, respirátorom bez výdychového ventilu, šálom, alebo šatkou bez ohľadu na to či sa osoby pohybujú na verejnosti v exteriéroch, v interiíri budov, alebo v prostriedkoch MHD.

Výnimku z nosenia majú:

  • deti do 6 rokov. Zároveň sa pre deti od 3 do 6 rokov dôrazne odporúča pohybovať sa na verejnosti v exteriéroch, v priestoroch interiérov budov alebo v prostriedkoch verejnej dopravy s prekrytím horných dýchacích ciest (nos a ústa) rúškom, respirátorom bez výdychového ventilu, šálom, či šatkou.
  • osoby pohybujúce sa v intraviláne obce - pokiaľ sú od ostatných osôb, s ktorými nežijú v jednej domácnosti, vzdialené viac ako 5 metrov,
  • osoby so závažnými poruchami autistického spektra,
  • žiaci so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím,
  • osoby pri výkone športu,
  • fotografované osoby na čas nevyhnutný pre výkon procesu fotografovania, výkonní umelci pri podávaní umeleckého výkonu a účinkujúci pri nakrúcaní dokumentárneho filmu, tlmočníci do posunkovej reči v rámci výkonu povolania a zamestnanci, ktorí sa nachádzajú na vnútornom pracovisku sami.
  • nevesty a ženíchovia pri sobáši (Zdroj: Úrad verejného zdravotníctva)

 Opatrenie platí až do odvolania. 

Kompletné znenie opatrenia ŮVZ nájdete tu

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.