Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na Sprinzlovom majeri bude enviromentálne centrum

Dátum: 23.06.2022
Autor: Monika Debnárová
Na Sprinzlovom majeri bude enviromentálne centrum

v lokalite Sprinzlovho majera sa ráta s vybudovaním envirocentra. 

Na dnešnom mestskom zastupiteľstve (23062022) sme odsúhlasli nový Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja Bratislavy pre nasledujúce obdobie až do roku 2030.

V rámci programu bezpečnej a udržatelnej mobility sa plánuje projektová príprava pre električkové trate k TIOP Bory, TIOP Ružinov a aj TIOP Vajnory. 

Teší ma, že sa do rozvojových plánov dostala do programu ochrany prírodných zdrojov Sprinzloov majer a takisto v programe budovania klimatickej odolnosti sa ráta s vybudovaním Enviromentálneho centra na Sprinzlovom majeri :) 

Bratislava 2030 je základným kameňom budúceho strategického plánovania, postaveného na dialógu mesta a jeho ľudí. Na tvorbe strategického dokumentu spolupracovala široká škála odborníkov a odborníčok. Zahrnutí boli predstavitelia verejného, súkromného, občianskeho sektora aj akademickej sféry. Strategický materiál obsahuje víziu, analytickú časť, strategickú časť, finančnú aj realizačnú časť. Strategická časť je rozdelená do troch kľúčových kapitol, od ktorých sa odvíja stratégia mesta - starostlivosť, dostupnosť a odolnosť. Jednotlivé kapitoly prepájajú a integrujú viaceré oblasti rozvoja mesta a pomenúvajú strategické a špecifické ciele, stanovujú systém merateľných ukazovateľov a navrhovaných opatrení. Materiál je výsledkom intenzívnej práce 11 tématických pracovných skupín ako aj participácie s odbornou, stakeholderskou aj širokou verejnosťou, ktorá prebehla prostredníctvom prieskumov, workshopov a Metropolitných fór. Materiál bol odprezentovaný širokej, odbornej a stakeholderskej verejnosti na Metropolitnom fóre VIII, ktoré sa konalo 19. mája 2022. Ďalej bol odprezentovaný poslancom MsZ a starostom MČ na dvoch osobitných stretnutiach, bol prerokovaný na Mestskej rade a v komisiách MsZ. Od 19. mája 2022 prebiehal zber pripomienok, ktoré boli zapracované do finálneho materiálu.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.