Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Parkovanie na chodníkoch bude možné až do konca septembra 2023. Avšak pozor! Nie pre nákladné autá!

Dátum: 21.03.2022
Autor: Monika Debnárová
Parkovanie na chodníkoch bude možné až do konca septembra 2023. Avšak pozor! Nie pre nákladné autá!

Pozor však, státie na chodníku je povolené iba autám s hmotnosťou do 2800 kg, aby nedošlo k ich ďalšiemu poškodzovaniu. Takže nákladné autá na chodníku parkovať nesmú!!!!

Milí Vajnoráci, koncom minulého roka schválili poslanci Národnej rady novelu zákona o cestnej premávke, v rámci ktorého zrušili akúkoľvek možnosť parkovania automobilov na chodníkoch s účinnosťou od 1. marca 2022. 

Nakoľko väčšina miest a obcí nemá na s vojom území vôbec doriešené parkovacie plochy a zadefinovan pravidlá pre parkovanie, požiadali parlament o posunutie účinnosti tohoto zákona, aby mali dostatok času na prípravu.

V nadväznosti na vyššie uvedené došlo k opätovnému prerokovaniu paralmentom, ktorého výsledkom bolo posunutie účinnosti tejto novely na koniec septembra 2023. Pozor však, státie na chodníku je povolené iba autám s hmotnosťou do 2800 kg, aby nedošlo k ich ďalšiemu poškodzovaniu. takže nákladné autá na chodníku parkovať nesmú!!!!

Momentálne aj naša mestská časť pracuje na pasportizácii nevyznačených parkovacích státi, ktoré v dôsledku novely zákona o cestnej premávke zanikli. Cieľom je vytvoriť nové parkovacie miesta úpravou dopravného značenia. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.