Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Interpelácia na primátora - čistenie Dorasteneckej ulice a zadebnenie Sprinzlovho majera

Dátum: 31.03.2021
Autor: Monika Debnárová

na marcovom mestskom zastupiteľstve som cez interpelácie požiadala pána primátora ohľadom čistenia Dorasteneckej ulice a zadebnenia Sprinzlovho majra

Prajem pekný deň pán primátor,
v zmysle dohody na marcovom mestskom zastupiteľske si touto cestou dovoľujem zaslať moje interpelácie aj v písoomnej forme:
 
Rada by som sa touto cestou informovala, či je možné zabezpečiť, aby náš Komunálny podnik dostal vo Vajnoroch okrem Roľníckej a Pri letisku do správy aj celú Dorasteneckú ulicu (ktorá je tiež Magistrátna), nakoľko sme s ich čistením a starostlivosťou o spomínané ulice veľmi spokojní. To sa však nedá porovnať so starostlivosťou o Dorasteneckú ulicu, kde náš Komunálny vyčistí pekne chodníky, ale ulica zostane špinavá, lebo jej čistenie už zabezpečuje pre Magistrát súkromná spoločnosť. 
 
Takisto by som Ťa chcela touto cestou veľmi pekne požiadať o zabezpečenie zadebnenie vybúraných okien na prízemí budovy Sprinzlovho majera, nie len z dôvodu bezpečnosti (nestabilný strop na viacerých miestach z dôvodu zatekania z poškodenej strechy), ale aj za účelom záchrany toho, čo tam ešte zostalo. Veľmi by pomohlo pripevniť na debnenie aj text “ZÁKAZ VSTUPU, NEBEZPEČENSTVO ÚRAZU”. 
 
Sprinzlov majer je mestský majetok. Stará časť budovy pochádza z neskorého stredoveku. Postavená je zo starých historických tehál, ktoré tam náhodní návštevníci vyberať zo stien. Takisto je pri vstupe do budovy aj historická dlažba z čias, kedy sa budova rekonštruovala a rozširovala (1912). Aj tú sa už snažili minulý týždeň nejakí špekulanti ukradnúť. Preto je dôležité, aby bol vstup do budovy verejnosti znemožnený. Zároveň totuot cestou dávam do pozornosti aj havarijný stav strechy na tejto stavbe, kde je na viacerých miestach prepadnutá strešná konštrukcia a dochádza k poškodzovaniu budovy ako stavby. 
 
Vopred za riešenie veľmi pekne ďakujem a zostávam s pozdravom
Monika Debnárová

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.