Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

ITAPA udelila prvé miesto za najlepší projekt digitalizácie spoločnosti Bratislavskému open data portálu

Dátum: 09.12.2020
Autor: Monika Debnárová
ITAPA udelila prvé miesto za najlepší projekt digitalizácie spoločnosti Bratislavskému  open data portálu
"Open data Bratislava" získala na ITAPE víťazstvo v kategórii o najlepší projekt digitalizácie spoločnosti.  Cenu prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu s autorom projektu Pavlom Škápikom. 
 
 
Takto pred rokom som vám prvý krát vyzdielala informáciami nabitý bratislavský open data portál https://opendata.bratislava.sk/. z produkcie šikovných ľudí z oddelenia dátovej politiky a analýz pod vedením Pavla Škapíka. Od jeho spustenia ho navštívilo viac ako 350 000 návštevníkov a čoskoro prekročí hranicu 10 000 datasetov. Portál obsahuje množsvo fukcionalít, grafov, máp a informácií z Magistrátu, jeho mestských podnikov a nechýbajú ani dáta iných orgánov verejnej správy, mapy a rôzne grafy. Nájdete tu aj dáta o používaní Free Wifi v meste, či dáta o Covid-19 a to všetko aj v anglickom jazyku. Podľa Pavla Škapíka z oddelenia dátovej politiky pripravujú aj „živé cestovné poriadky, online dáta z cyklosčítačov v Bratislave, mapu cyklotrás a dáta o reálnej polohe a meškaní MHD".Zdroj: Magistrát
 
V pondelok získala platforma "Open data Bratislava" na ITAPE víťazstvo v kategórii o najlepší projekt digitalizácie spoločnosti.  Cenu od prezidenta IT Asociácie Slovenska prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu s autorom projektu Pavlom Škápikom. 
 
 
 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.