Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pracujeme na zlepšení dopravnej situácie vo Vajnoroch

GALÉRIA
Dátum: 16.10.2020
Autor: Monika Debnárová
Pracujeme na zlepšení dopravnej situácie vo Vajnoroch

S pánmi z Dopravného podniku sme sa boli pozrieť na návrhy riešenia dopravnej situácie v našej mestskej časti

Dnes osobne navštívili naše prekrásne Vajnory dvaja páni z predstavenstva Dopravného podniki - Martin Rybanský a Milan Donoval. Boli sa osobne pozrieť na návrhy riešenia dopravnej situácie v našej mestskej časti, ako i varianty napojenia autobusovej dopravy pre Vajnorákov z konca Vajnor od Čiernej vody na koľajovú dopravu na Vajnorskej stanici. Stretnutiu na mieste činu predchádzalo rokovanie na pôde Dopravného podniku, ktorého sme sa zúčastnili so starostom Vajnor Michalom Vlčekom vo veci riešenia zastávky MHD pred Zdravotným strediskom. Ďalším bodom programu rokovania bola zachádzka spojov ku Železničnej stanici. 

DPB pripravil niekoľko návrhov riešenia, pričom niektoré uvažujú o využití autobusov MHD a iné napríklad o miernom zachádzaní prímestských autobusov 525, či 527. Najefektívnejšie z pohľadu nasadenia a ekonomiky sa javia zachádzky prímestských spojov.

V deň návštevy sme priamo na mieste (pri Zdravotnom stredisku) hľadali spôsoby bezpečného umiestnenia zastávky, nakoľko tam často dochádza ku ohrozovaniu chodcov prechádzajúcich na druhú stranu.  

Veľmi si vážim, že páni z dopravného podniku prišli aj napriek svojej pracovnej vyťaženosti a verím, že čoskoro budeme mať prvé výsledky, ktoré nás posunú k zlepšenie dopravy v nasej mestskej časti. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.