Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V utorok (21.9.) sa začne s dopravným prieskumom vyťaženia komunikácií vo Vajnoroch.

Dátum: 18.09.2021
Autor: Monika Debnárová
V utorok (21.9.) sa začne s dopravným prieskumom vyťaženia komunikácií vo Vajnoroch.

Cieľom prieskumu je zhromaždiť všetky potrebné údaje, ktoré poslúžia ako podklad pre zapracovanie územnej rezervy pre električku do Územného plánu hlavného mesta. 

Milí Vajnoráci, všetci vieme že doprava v našej mestskej časti je katastrofálna. Odľahčenie dopravy spustením D4R7 nám nepomôže, pretože po čase sa intenzita znovu zvýši kvôli rozrastajúcej sa výstavbe v okolí a bude to ešte horšie.

Aj napriek tomu že sme malá mestská časť, sme tranzitujúcou obcou. Prechádzajú cez nás obyvatelia z okolitých miest a obcí, čo premanentne spôsobuje kapacitné preťaženie našich komunikácií. Denne sú to desiatky ticícov automobilov a ich počet sa neustále zvyšuje. 

Riešení pre zlepšenie je viacero. Od tých najjednoduchších, po tie nazložitejšie a samozrejme aj finančne najnáročnejšie. Časť našich dopravných problémov sa dá vyriešiť nasadením častejších intervalov mestskej hromadnej dopravy, ktoré sa nám sčasti podarilo presadiť na linke 65ky.

Ďalšou príležitosťou pre zlepšenie dopravy je využívanie nevyužitých vlakových koľajísk a ich prepojenie na mestskú hromadnú dopravu a regionálnych dopravcov. 

No najväčšou pomocou pre Vajnory by bolo prepojenie našej mestskej časti koľajovou dopravou (električkou) od Zlatých pieskov cez Vajnory až po Raču (Komisárky).

Aby sa bolo o čo oprieť pri presadzovaní uvedených zámerov,  je potrebné mať k dispozícii reálne prieskumy a dáta. Preto bude v utorok 21. septembra prebiehať dopravný prieskum, ktorého úlohou je zmapovať vyťaženosť komunikácií v našej mestskej časti. Realizovať ho bude na môj podnet Magistrát hl. mesta v spolupráci so Slovenskou technickou univerzitou. V prípade nepriaznivého počasia sa realizácie posunie. 

Cieľom prieskumu je zhromaždiť všetky potrebné údaje, ktoré poslúžia ako podklad pre zapracovanie územnej rezervy pre električku do Územného plánu hlavného mesta, aby sa nám nestalo že pre ňu nezostane miesto po tom, ako sa vo Vajnoroch začne stavať.  Prieskum bude vykonávaný v etapách a budem vás o ňom priebežne onformovať.

Súvisiace články: 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.