Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vláda dnes schválila, že právomoc stavebných úradov prejde na pracoviská nového Úradu pre územné plánovanie a výstavbu.

Dátum: 30.06.2021
Autor: Monika Debnárová
Vláda dnes schválila, že právomoc stavebných úradov prejde na pracoviská nového Úradu pre územné plánovanie a výstavbu.

Vláda dnes schválila, že právomoc stavebných úradov prejde na pracoviská nového Úradu pre územné plánovanie a výstavbu. Ten od budúceho roku preberie kompetencie ministerstva dopravy a ...

Vláda dnes schválila, že právomoc stavebných úradov prejde na pracoviská nového Úradu pre územné plánovanie a výstavbu. Ten od budúceho roku preberie kompetencie ministerstva dopravy a výstavby v oblasti územného plánovania, výstavby a vyvlastnenia a bude riadiť aj povoľovanie stavieb. 

Nový úrad bude aj špecializovaným stavebným úradom pre niektoré stavby a právomoc doterajších stavebných úradov, ktorým sú obce, prejde na jeho pracoviská v regiónoch.

Pri novom úrade by mal pôsobiť aj poradný orgán pre územné plánovanie. V ňom budú zastúpené profesijné stavovské organizácie spracovateľov územnoplánovacích dokumentácií, samospráv, ako aj zástupcov obstarávateľov a univerzít architektonického a urbanistického zamerania.

Novelu ešte musí schváliť parlament.

(Zdroj: TASR)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.