Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Primátor Vallo sa dnes zastavil na Sprinzlovom majeri

Dátum: 02.06.2021
Autor: Monika Debnárová
Primátor Vallo sa dnes zastavil na Sprinzlovom majeri

Dnes zavítal na Sprinzlov majer primátor Bratislavy Matúš Valllo s cieľom nasať jeho úžasnú atmosféru, aby v čase

Milí Vajnoráci, dnes zavítal na Sprinzlov majer primátor Bratislavy Matúš Valllo s cieľom nasať jeho úžasnú atmosféru, aby v čase keď sa začne riešiť jeho revitalizácia vedel prispieť aj on svojimi nápadmi.

Som veľmi vďačná že sa zaujíma o naše krásne Vajnory a teší ma, že mu budúcnosť tejto "Perly Vajnor" nie je ľahostajná. Ako som predpokladala, v priestore zbadal okamžite jeho obrovský potenciál. Počas obhliadky ho zaujala aj budova bývalej koniarne, ktorú by sme radi získali späť do majetku mesta. Ide o historický objekt ešte z čias neskorého stredoveku, čo nám potvrdil aj šéf Mestského ústavu ochrany pamiatok Ivo Štassel. 

Sme si vedomí, že dlhodobo neudržiavaná budova a spustnuté okolie bude chcieť nemálo energie, síl a prostriedkov. Zbrzdila nás síce korona a s ňou súvisiace opatrenia, no my sa nevzdáme :)

Našim spoločným cieľom je prinavrátiť majeru jeho zašlú slávu aj so všetkými jeho funkciami. V prvom rade je potrebné uzatvoriť objekt, aby nedochádzalo k jeho ďalšej devastácii a ak všetko pôjde ako má, tak na jesen sa začne s revitalizáciou okolia. Bolo by úžasné, ak by sa nám podarilo prepojiť priestor od hlavnej budovy až po hlavný rybník, vďaka čomu by mohol vzniknúť pekný otvorený park ako miesto pre oddych, kam by mohli chodiť nie len domáci, ale aj rodiny s deťmi na bicykloch zo širokého okolia. Priestor je ideálny aj na zriadenie Ekocentra a náučných chodníkov. 

Toto všetko sú zatiaľ len úvahy. S konkrétnymi návrhmi riešenia lokality Sprinzlovho majera vás oboznámime koncom roka a veľmi sa teším na verejnú diskusiu, ktorú zvoláme za účelom prediskutovania zámerov. Vopred vám všetkým ďakujeme za trpezlivosť a podporu a krásny dník vám všetkým želám :)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.