Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rodičia, pozor na neospravedlnené hodiny vašich detí

Dátum: 10.01.2023
Autor: Monika Debnárová
Rodičia, pozor na neospravedlnené hodiny vašich detí

Obec je podľa nového zákona už povinná uložiť vám za porušenie povinnosti dodržiavania povinnej školskej dochádzky pokutu.

Rodičia pozor na neospravedlnené hodiny vašich detí. Totižto ak od 1.januára 2023 vynechá vaše dieťa bez ospravedlnenia:

  • viac ako 15 vyučovacích hodín počas jedného mesiaca bez ospravedlnenia, alebo
  • vynechá bez ospravedlnenia vyučovanie na viac ako 5 dní v mesiaci,

tak v zmysle nového zákona o štátnej správe v školstve sa to už považuje za priestupok a obec je povinná uložiť vám za porušenie povinnosti dodržiavania povinnej školskej dochádzky pokutu. Pri opakovanom neplnení tejto povinnosti môže byť pokuta uložená aj opakovane. (Zdroj: ZMOS)

Priestupkom alebo správnym deliktom bude v zmysle § 37 ods. 1 a § 37a ods. 1 zákona o štátnej správe v školstve - neospravedlnené vynechanie viac ako 15 vyučovacích hodín v kalendárnom mesiaci v rámci povinnej školskej dochádzky, zanedbávanie starostlivosti o povinné predprimárne vzdelávanie dieťaťa; najmä jeho neprihlásením na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania alebo ak dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, neospravedlnene vynechá viac ako päť dní v mesiaci. (ZMOS)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.