Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ďalšie zintenzívnenie intervalov u spojov 52, 56 a 65

Dátum: 07.12.2021
Autor: Monika Debnárová
Ďalšie zintenzívnenie intervalov u spojov 52, 56 a 65

Od 12. decembra 2021 budú zavedené ďalšie zmeny v doprave, ktoré skvalitnia vaše cestovanie. Týka sa to predovšetkým liniek 52, 56 a 65. 

 

Milí Vajnoráci, Dopravný podnik Bratislava opäť pripravil viaceré zlepšenia:

Od 12. decembra 2021 budú zavedené ďalšie zmeny, ktoré skvalitnia cestovanie aj Vajnorákom.

Budú upravené cestovné poriadky na linkách číslo 65, 52, 56 a 90. Dokonca na základe vyhodnotenia predchádzajúcich zmien na linke číslo 65,  dopĺní DPB spoje v rannej špičke tak, aby interval 10 minút bol poskytnutý v čase približne od 06:00 do 08:30 z obidvoch konečných zastávok.

V súvislosti s každoročnou zmenou cestovného poriadku v železničnej doprave prichádza k úprave odchodov na linke číslo 52 tak, aby jej spoje aj naďalej nadväzovali na zastávke „Stanica Vajnory“ na príchody a odchody vlakov prioritne v smere/zo smeru Senec. V tejto súvislosti bude upravený aj cestovný poriadok linky číslo 56, ktorá s linkou číslo 52 tvorí v úseku Východné – Rača spoločnú striedavú obsluhu tejto oblasti. To súvisí s mojim predchádzajúcim článkom Zaujíma vás čo sa plánuje vo vzťahu k zlepšeniu spojenia zo železničnej stanice Vajnory s mestom?" 

Na linke číslo 35 pribudne nová zastávka „Kútiky“. Bude umiestnená na zrekonštruovanom nadjazde ponad Karloveskú ulicu a zlepší tak prestupovanie z autobusovej dopravy na električkovú v smere do Dúbravky i v smere do centra.  Súčasťou zastávky na tomto moste sú aj nové chodníky a výťah, ktorý zabezpečí bezbariérový prístup k električkám.

Na linke číslo 90 dôjde takisto k úprave cestovného poriadku na základe vyhodnotení vyťaženosti jednotlivých spojov a tiež na základe podnetov cestujúcich. Málo využívané spoje v okrajových častiach dňa budú presunuté v prospech odpoludňajšej dopravnej špičky.

Zdroj: DPB

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.