Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Opäť sa potvrdilo, že za dobré veci sa oplatí zabojovať. Dôkazom toho je aj naše petangové ihrisko v Rakús parku.

Dátum: 28.10.2021
Autor: Monika Debnárová
Opäť sa potvrdilo, že za dobré veci sa oplatí zabojovať. Dôkazom  toho je aj naše petangové ihrisko v Rakús parku.

Po viac ako mesiaci od uvedenia peetangového ihriska do prevádzky môžeme s radosťou skonštatovať, že o petang je vo Vajnoroch veľký záujem.

Milí Vajnoráci, v piatok 10. septembra v doobedňajších hodinách sa konalo v Rakús parku vo Vajnoroch slávnostné otvorenie petangového iihriska za účasti aktívnych vajnorských seniorov. Otvorenia sa zúčastnil aj primátor hlavného mesta Bratislavy - Matúš Vallo, starosta mestskej časti Michal Vlček, zástupca Nadácie Bratislava a miestny farár. 
 
Petangové ihrisko vzniklo ako komunitný projekt našich vajnorských seniorov z Jednoty dôchoodcov Vajnory, pod vedením Jána Krištofiča s manželkou Vierkou. 
 
Seniori svoj nápad pretavili do reality a okrem vybudovania samotného petangového ihriska doplnili do parku aj nové lavičky a šachové stoíky.
 
Pri výstavbe pomáhali aj samotní členovia Jednoty dôchodcov a členovia občianskeho združenia z Klubu rodičov Vajnory. Pomocnú ruku podala aj naša mestská časť a miestne stavebné firmy.
 
Vizualizáciu projektu pomohla vypracovať miestna mladá architektka Lucia Grigová.
 
Na realizáciu projektu boli poskytnuté finančné prostriedky:  
- z dotácie z rozpočtu hlavného mesta SR Bratislavy prostredníctvom Nadácie Bratislava a
- z rozpočtu Mestskej časti Bratislava - Vajnory prostredníctvom poslaneckých prioriíy miestnej poslankyne Moniky Debnárovej a
- občianskych združení Klub rodičov a detí Vajnory a OZ VIGroup a miestnych vajnorských firiem.
 
V prípade že vás zaujímajú detailnejšie informácie o projekte, nájdete ich tu: 
Veľmi sa teším, že petangové ihrisko je takmer každý víkend obsadené skupinami nadšencov tejto milej hry. Aj toto je dôkaz, že za dobré veci sa oplatí zabojovať :) 
 
 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.