Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Čo si máme predstaviť pod tým, ak nám niekto povie že sa venuje Nordic walkingu?

Dátum: 11.09.2020
Čo si máme predstaviť pod tým, ak nám niekto povie že sa venuje Nordic walkingu?

Chôdza je pre ľudí tým najprirodzenejším pohybom. Je to pohybová aktivita, ktorú môžeme vykonávať vo vonkajšom prostredí bez ohľadu na počasie a našu kondíciu.

Chôdza je pre ľudí tým najprirodzenejším pohybom. Je to pohybová aktivita, ktorú môžeme vykonávať vo vonkajšom prostredí bez ohľadu na počasie a našu kondíciu. Najvhodnejšie prostredie pre pohyb je príroda. Priestor nám však dáva aj naše mesto, ktoré disponuje viacerými cyklotrasami, či turistickými chodníkmi.  

Čo je Nordic walking?

Nordic walking je chôdza so správnou technikou pomocou špeciálnych palíc (pozor, nie trekingových). Je to aktivita, ktorá okrem fyzickej námahy prináša pre naše telo mnoho ďalších zdravotných výhod. Pri bežnej chôdzi zapájame najmä dolnú polovicu tela. Avšak pokiaľ chceme zapojiť celé naše telo, najlepším riešením je pridružiť k pohybu nôh aj pohyb našich rúk. Stačí zobrať si do rúk nordic walking palice a začať s moderným nordic walkingom, čím vyvážene zapojíme do pohybu celé telo. Teda aj ruky, brucho a chrbát. Moderný nordic walking v prírode je okrem iného aj balzamom pre vašu dušu a  je vhodný pre všetky vekové kategórie.

Pokiaľ sa rozhodnete Nordic walking vyskúšať samostatne, treba si v športových potrebách zakúpiť špeciálne Nordic walking palice. Ak nechcete ostať pri tejto aktivite sami, je dobré zapojiť sa do kurzov, kde vám palice zapožičajú. 

Ak by ste si chceli aj vy vyskúšať techniku Nordic walkingu, môžete si ju vyskúšať aj u nás vo Vajnoroch na kurzoch pod gesciou Petra Siváka, certifikovaného inštruktora SNWA. Peter začal s organizáciou kurzov pred dvomi rokmi práve u nás vo Vajnoroch a postupne svoju pôsobnosť rozšíril aj na Čiernu vodu. 

Najbližšie kurzy vo Vajnoroch budú:

  • 20 September (Nedeľa) v čase od 8,00 do 11,00hod)
  • 25 Október (Nedeľa) v čase od 9,00 do 12,00hod)
  • 6 December (Nedeľa) v čase od 9,00 do 12,00hod)

Zdroj: Rozhovor s Petrom Sivákom

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.