Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prečo treba zmenu - Vyhlásenie k voľbám na starostku Vajnor a mestskú poslanyňu

Dátum: 25.10.2022
Autor: Monika Debnárová
Prečo treba zmenu - Vyhlásenie k voľbám na starostku Vajnor a mestskú poslanyňu

Budem vám vďačná za váš hlas a vašu dôveru v týchto voľbách. 

Milí spoluobčania :) volám sa Monika Debnárová a kandidujem na starostku Vajnor a na poslankyňu do mestského zastupiteľstva Bratislava. Na oba posty pod číslom 1. 

Budem vám vďačná za váš hlas a vašu dôveru v týchto voľbách :)

S väčšinou z vás som sa stretla prvý krát pri riešení problémov, ktoré nik neriešil. Aj to bolo jedným z motivátorov, prečo som sa rozhodla kandidovať opäť ako nezávislá kandidátka 

  • na mestskú poslankyňu, ale zároveň aj
  • na starostku vajnor. 

Ľudia chcú zmenu. O tom niet pochýb. Počúvam to všade naokolo. Nejako začať treba a to čím skôr. Aj preto vám ponúkam moju energiu a odhodlanie riešiť veci v prospech našich Vajnor. 

Dovoľte mi, aby som touto cestou poďakovala mojej rodine, ktorá vždy stojí pri mne a podporuje ma, ale aj vám obyvateľom, ktorí ste mi nielen ponúkli svoju pomoc,a le mi aj úprimne pomáhate a podporujete ma. Je medzi vami veľa šikovných a múdrych ľudí a veľmi dobre sa mi s vami so všetkými spolupracovalo. 

O mojich výsledkoch ste sa mali možnosť presvedčiť aj sami osobne, alebo aj na mojej web stránke monikadebnarova.sk. a ďakujem vám, vaša pozitívna odozva ma veľmi teší.  

Tí, čo ma poznajú osobne vedia, že nepatrím k ľuďom, ktorí sa vzdávajú pri prvej prekážke.

Krásnym dôkazom toho je napríklad je aj to, že napriek prekážkam sa mi podarilo presadiť na meste pre Vajnory vypracovanie dokumentácie, ktorú potrebujeme pre začlenenie územnej rezervy pre električku, ktorá by spojila Vajnory s Račou a Zlatými pieskami.

Takisto dlhodobo veľmi úspešne spolupracujem na veciach s Magistrátom, krajom, ale aj inými štátnymi inštitúciami a mám aj neodškriepiteľné reálne výsledky. Nedá mi ale nespomenúť aj projekty, na ktorých som pracovala s vami - obyvateľmi Vajnor. Či už je to detské ihrisko na Príjazdnej, ktoré sme vybudovali spolu s iniciatívnymi rodičmi zo Šinkovského, alebo petangové ihrisko v Rakús parku, ktoré sme urobili so seniormi z Jednoty dôchodcov a množstvo ďalších vecí.

Treba uvedomiť, že tieto veci sa nám podarili bez toho, aby sme na to mali nejakých zamestnancov a aj peniaze sme si na to pozháňali bez pričinenia mestskej časti. Z toho jasne vyplýva, že keď sa chce, všetko sa dá. Len treba mať ten správny drive.

Aj v mojom volebnom programe ide o reálne veci, som presvedčená o tom, že netreba sa vzdávať, keď vám ľudia, ktorí by mali bojovať za Vajnory kladú polená pod nohy.

Preto verím, že dôjde k výmene aj na pozícii miestnych poslancov. Verím, že keď sa budete rozhodovať koho si zvolíte do miestneho zastupiteľstva, tak sa zamyslíte aj nad tým či ten človek má skutočne aj nejaký program, nejakú víziu pre Vajnory a hlavne či je schopný spolupracovať, alebo len potrebuje udržať status quo pre dosluhujúceho starostu.

Ako som už napísala, veľmi sa teším že medzi kandidátmi na poslancov pribudli aj nové tváre a verím, že po tom ako sa karty rozdajú nanovo, budú mať záujem spolupracovať a vďaka tomu pre Vajnory aj niečo urobiť. Rada ich ako starostka v ich úsilí podporím a pomôžem im. Nie je zdravé, ak zastupiteľstvo nie je rôznorodé. Treba mať mať aj zdravú opozíciu.

Zmena vo fungovaní, o akú sa snažíme nie je ľahká a nedá sa vykonať okamžite, vyžaduje si čas a priestor. Aj preto verím že sa pri krúžkovaní rozhodnete dobre a zvolíte si takých poslancov, ktorí zastávajú hodnoty ako vy a majú záujem aj niečo vytvoriť.

Tým som napísala  v skratke to, ako to vo vajnorskej komunálne politike funguje. Verím, že som vám jasne ukázala aké majú Vajnory možnosti a že aj napriek tomu že sme malá mestská časť, vieme urobiť pre obyvateľov veľké veci. Vo Vajnoroch máme veľa problémov, ktoré treba začať riešiť. Či ide o dopravu, verejné priestory, ihriská, školstvo a vzdelávanie, rozvoj voľnočasových aktivít, seniorov, alebo rezervy v transparentnosti.

Preto vyzývam všetkých, ktorí chcete zmenu k lepšiemu, aby ste išli voliť, lebo zmena bez vás sa sama neudeje.

Ja vám zmenu k lepšiemu ponúkam. Potrebujem na to však váš hlas, aby som tieto zmeny vedela v kombinácii postov na starostku a mestskú poslankyňu zabezpečiť.

Na oba posty kandidujem pod číslom 1.

Veľmi sa na vás teším a veľmi vám za podporu ktorú od vás cítim ďakujem.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.