Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

SHMÚ vydal upozornenie na smogovú situáciu, minimalizujte pobyt vonku

Dátum: 18.08.2022
Autor: Monika Debnárová
SHMÚ vydal upozornenie na smogovú situáciu, minimalizujte pobyt vonku

Varovanie bolo vydané vo štvrtok podvečer a zrušené bude v piatok 19. augusta o 19.00 hod.

SHMÚ vydal upozornenie na smogovú situáciu O3. Namerané boli vyššie hodnoty.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal upozornenie na smogovú situáciu ozónu. Taktiež podľa SHMÚ boli na niektorých staniciach priemerné denné hodnoty PM10 nad 50 µg/m3. Táto hodnota nesmie byť prekročená na jednotlivej stanici viac ako 35-krát v kalendárnom roku. 

Varovanie bolo vydané vo štvrtok podvečer a zrušené bude v piatok 19. augusta o 19.00 hod. Rizikovými skupinami na ozón v tomto prípade sú starí ľudia, osoby s ochoreniami dýchacej
a srdcovo – cievnej sústavy, alergici a astmatici, veľmi malé deti a tehotné ženy.

Breezometer im ukazuje zvýšené hodnoty pevných častíc najmä v okolí hlavných dopravných uzlov v meste a okolí. Miestami sa vyskytujú dlhodobé problémy s kvalitou ovzdušia, najmä čo sa týka limitných hodnôt pre ozón, ale tiež drobný prach – takzvané jemné prachové častice PM10, PM2,5 a oxid dusičitý NO2 a tiež cieľovej hodnoty pre benzo(a)pyrén.

Zdroj: Bratislavaden, https://bratislavaden.sk/kvalita-ovzdusia-v-bratislave-shmu-vydal-upozornenie-na-smogovu-situaciu-minimalizujte-pobyt-vonku/

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.