Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

MIB predstavil ako zatraktívnia ulicu Kataríny Brúderovej.

SÚBOR
Dátum: 12.03.2022
Autor: Monika Debnárová
MIB predstavil ako zatraktívnia ulicu Kataríny Brúderovej.
Revitalizáciu parku v hodnote 320 tisíc zaplatí hlavné mesto Miesto alsfaltu bude zeleň a vznikne nový priestor na stretávanie sa rodín a priateľov
Mlí Vajnoráci, prácu novovzniknutej mestskej organizácie MIB - Metropolitný inštitút Bratislavy uvidíte reálne aj v našej mestskej časti už čoskoro. Bude to v Parku K. Brúderovej. Veľmi sa teším, že MIB vypracoval riešenie aj pre našu mestskú časť. Predpokladaný rozpočet na revitalizáciu ulice je okolo 320-tisíc eur bez DPH, financie budú pochádzať z rozpočtu hlavného mesta.  
 
Túto lokalitu poznáte ako bývalé zberné miesto, kam sme chodili všetci odnášať papier, plast, či sklo.
Tento nevľúdny priestor sa stane čoskoro minulosťou a Metropolitný inštitút Bratislavy (organizácia Magistrátu) vybuduje na jeho mieste krásny verejný parčík. Zadanie pre architekta dodala naša mestská časť a tento týždeň prebehlo aj verejné prerokovanie s dotknutými obyvateľmi, ktorým bol návrh projektu predstavený.
 
Celkovo ulica Kataríny Brúderovej vo Vajnoroch prejde úpravou, ktorá zmení jej fungovanie k lepšiemu. Plánovaná obnova počíta s vytvorením pešej zóny so zachovaním dopravnej obsluhy k domovom obyvateľov. Vďaka výsadbe stromov sa zvýši bezpečnosť pre chodcov aj cyklistov a okolo studne vznikne kvalitný verejný priestor pre stretávanie sa. Dôležitou zmenou bude aj nahradenie asfaltu za zelené ostrovčeky s lavičkami.
Projekt prináša nový pohľad na využitie verejných priestorov v rezidenčných štvrtiach mimo centra. Revitalizácia sa venuje aj využitiu dažďovej vody a adaptácii prostredia na klimatickú zmenu.
 
Čo revitalizácia priestoru prinesie:
???? Pribudne nová zeleň a zelené ostrovčeky nahradia asfaltové plochy
↔️ Alejová výsadba stromov oddelí vodičov od peších
???? Stromy zlepšia aj mikroklímu celého územia
???? Pribudne mobiliár – lavičky, ktoré zvýšia pobytovú funkciu
???? dažďová záhrada prispeje k lepšiemu hospodáreniu s vodou
Na návrhu revitalizácie s Metropolitný inštitút Bratislavy spolupracovali architekti z ateliérov Átrium architekti, ARZ, Livinark a DOXA. Do konca tohto roka sa dopracuje projektová dokumentácia a samotná realizácia sa začne najskôr na budúci rok.
Viac informácii nájdete na: https://bit.ly/KBruderovej
Zdroj_: Magistrát, MIB
Foto: MIB

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
MIB_ParkKB Veľkosť: 926.2 kB Formát: jpeg Dátum: 12.3.2022
MIB_ParkK|Bruderovej Veľkosť: 990.8 kB Formát: jpeg Dátum: 12.3.2022
MIB_ParkKB_2 Veľkosť: 1.02 MB Formát: png Dátum: 12.3.2022
MIB-parkKbruderovej Veľkosť: 1.23 MB Formát: jpeg Dátum: 12.3.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.