Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Magistrát pracuje na obnove Sadu Janka krála

Dátum: 06.07.2020
Autor: Monika Debnárová
Magistrát pracuje na obnove Sadu Janka krála

V rámci projektu revitalizácie Sadu Janka Kráľa budemepostupne pokračovať rekonštrukciou lavičiek, zverokruhov, osvetlenia, chodníkov a fontány v parku.

Aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá, mnohé stromy v Sade Janka Kráľa sú, aj kvôli dlhodobo zanedbávanej údržbe, v zlom stave. Viaceré stromy trápia hlboko otvorené dutiny na kmeni alebo kostrových konároch, preschnutie koruny, hubové ochorenia či parazity. Takto poškodené stromy zároveň predstavujú bezpečnostné riziko pre svoje okolie. Práve preto postupne zabezpečujeme dôležité zdravotné a bezpečnostné zásahy a do roku 2022 ošetríme v tomto parku všetky dreviny, ktoré to potrebujú.

Obnova Sadu Janka Kráľa sa však nekončí pri orezoch. Aby sme si tento jedinečný zelený priestor plnohodnotne užili, v rámci projektu revitalizácie Sadu Janka Kráľa budeme postupne pokračovať rekonštrukciou lavičiek, zverokruhov, osvetlenia, chodníkov a fontány v parku.

Prosíme Vás preto o trpezlivosť pri dočasných obmedzeniach, ktoré tieto práce prinášajú a tiež o opatrnosť najmä vo veternom počasí.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.