Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nezávislá skupina expertov potvrdila možnosť električkovej trate pri SND bez negatívnych dopadov na budovu divadla.

SÚBOR
Dátum: 04.03.2021
Autor: Monika Debnárová
Nezávislá skupina expertov potvrdila možnosť električkovej trate pri SND bez negatívnych dopadov na budovu divadla.

Magistrát v októbri minulého roka zriadil medzinárodnú expertnú skupinu na vyhodnotenie možnosti technického riešenia novej električkovej trate na Pribinovej ulici, ktoré zamedzí negatívnym dopadom na budovu SND.

Často sa na mňa obraciate s otázkami týkajúcicmi sa trasovania električky v blízkosti budovy SND. Zdieľam vám preto krátku správu k tejto téme.

Magistrát v októbri minulého roka zriadil medzinárodnú expertnú skupinu na vyhodnotenie možnosti technického riešenia novej električkovej trate na Pribinovej ulici, ktoré zamedzí negatívnym dopadom na budovu SND. Experti skupiny potvrdili, že je možné pred divadlom prevádzkovať električkovú trať bez výrazného vplyvu na budovu divadla.

V pracovnej skupine sa zišli odborníci na akustiku, dopravné inžinierstvo a architektúru z inštitúcií nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike, Poľsku, Belgicku, Francúzsku a Švajčiarsku. Do skupiny nominovalo odborníkov aj Ministerstvo kultúry SR a Slovenské národné divadlo.

Zdroj: Magistrát

Viac sa dočítate v priloženej tlačovej správe

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
TS_Nezávislá skupina expertov potvrdila možnosť električkovej trate pri SND bez negatívnych dopadov na budovu divadla Veľkosť: 35.3 kB Formát: docx Dátum: 4.3.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.