Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Novinky v zavádzaní parkovacej politiky - február 2021

Dátum: 24.02.2021
Autor: Monika Debnárová
Novinky v zavádzaní parkovacej politiky - február 2021

mesto pokračuje v mapovaní lokalít a pozemkov vhodných pre vytvorenie dodatočných parkovacích kapacity. Robí tak v spolupráci s mestskými časťami a po jeho kompletizácii bude zoznam týchto potenciálnych miest predstavený aj verejnosti

Milí Vajnoráci,

mesto v spolupráci s mestskými časťami aj naďalej pokračuje v mapovaní lokalít a pozemkov vhodných pre vytvorenie dodatočných parkovacích kapacity a po jeho kompletizácii bude zoznam týchto potenciálnych miest predstavený aj verejnosti. Zatiaľ ide iba o zoznam možných pozemkov v nadväznosti na potreby parkovania v jednotlivých lokalitách.

Prvým krokom pred napredovaním projektov v ktorejkoľvek z vytypovaných lokalít, bude participácia priamo s obyvateľmi danej lokality, aby projekty čo najviac vychádzali z potrieb rezidentov v priamom okolí.  Pri vytypovaných lokalitách kladie mesto dôraz na využitie už dnes spevnených plôch s čo najmenším záberom zelene. 

Regulácia parkovania nie je len o spoplatnení parkovania, ale aj o zriadení dodatočných parkovacích kapacít pre rezidentov, na miestach, kde bude táto kapacita nedostatočná aj po zavedení regulácie (Magistrát). 
 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.