Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Článok do Vajnorských noviniek

Dátum: 23.08.2022
Autor: Monika Debnárová
Článok do Vajnorských noviniek

o tom čo sa mi podarilo za uplynulé obdobie 

Milí Vajnoráci, dnes som odoslala do Vajnorských noviniek článok o tom čo sa mi podarilo za uplynulé obdobie. Bohužiaľ, dostali sme na to každý poslanec priestor iba 1100 znakov a nakoľko tých aktivít mám strašne veľa, nehovoriac o tom, že zastávam funkciou miestnej aj mestskej poslankyne zároveň. Keďže priestoru sme dostali málo, snažila som sa z mojich aktivít vybrať iba to najpodstatnejšie. Plnú verziu zhrnutia mojej práce zverejním čoskoro. 

Zatiaľ aspoň takto: 

Mojou prioritou je zlepšovanie dopravy. Na môj podnet sa podarilo zaviesť BUS pruhy na nadjazde, zvýšiť intervaly 65ky, osadiť infotabuľu pri Pošte. Čakajú nás aj nové prístrešky. K električke som dala z Magistrátnych peňazí vypracovať dopravný prieskum a teraz STU pracuje na preverovaní technického riešenia trás pre zokruhovanie nášho územia s Račou a Zlatými pieskami s cieľom dostať územnú rezervu do ZaD UP.

Z mestského rozpočtu sme odsúhlasili 45tisíc na pumptrackovú dráhu a 85tisíc na novú ľadovú plochu. Ďalších 40tisíc z PP išlo na opravu chodníka pri škôlke a na chodník K. Brúderovej. Presadzovala som vybudovanie vodovodu Za Humnami a postupne sa darí dobudovávať aj kanalizáciu. Podarilo sa dosiahnuť 2týždňovú frekvenciu odvozu tried.odpadu. Bude doplnené aj verejné osvetlenie na Príjazdnú.  

Počas roka pracujem aj na projektoch pre ľudí. Financie a dobrovoľníkov získavam z grantov a dotácií. V spolupráci so seniormi z Jednoty dôchodcov sa podarilo v Rakús parku postaviť petangové ihrisko a s rodičmi zo Šinkovského vybudovať nové detské ihrisko. V novembri sa dočkáme aj oficiálneho otvorenia Rodinného centra. Na Sprinzlovom majeri sme zorganizovali niekoľko revitalizačných brigád a vysadili 660 nových stromov. Na môj podnet sa pracuje aj na zámene pozemkov pod futbalovým ihriskom.

Za účelom pravidelného zverejňovania informácií s prepojením na moju prácu a Vajnory som zriadila stránku www.monikadebnarova.sk.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.