Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Otvorili nový úsek cesty medzi Chorvátskym Grobom a Triblavinou

Dátum: 24.10.2022
Autor: Monika Debnárová
Otvorili nový úsek cesty medzi Chorvátskym Grobom a Triblavinou

Od jeho otvorena sa očakáva odlahčenie od tranzitujúcej dopravy aj pre Vajnory

Župan Juraj Droba a minister dopravy a výstavby Andrej Doležal otvorili nový úsek cesty pre motoristov medzi Čiernou vodou a Chorvátskym Grobom.  Ide o prvú fázu obchvatu Podkarpatia a má dĺžku 1,7 km. Celkovo bude realizovaných 6 fáz obchvatu. Táto cesta spája diaľničnú križovatku Triblavina a napája sa na cestu, ktorá z jednej strany ide smerom na Chorvátsky Grob a z druhej na Čiernu vodu. Ďalší úsek pôjde na Grinavu, južne podpor Júr a Pezinok ďalej smerom hore na Modru. Minulý rok sa dokončil BSK v spoluprácis. NDS spojnicu medzi Triblavinou a Starou seneckou cestou.

Minister Doležal na tlačovej konferencii spomenul aj nedokončenú spojnicu medzi D1 a D4, kde od minulého týždňa dal Úrad pre verejné obstarávanie tejto stavbe zelenú a už niič nebráni tomu, aby Národná diaľničná spoločnosť mohla podpísať zmluvu so zhotoviteľom. Jej dostavba významne pomôže tejto oblasti. 

Vo vzťahu k zlepšeniu železničnej dopravy miniister dopravy Andrej Doležal informoval, že sa skvalitní doprava na úseku od Senca do Bratislavy, podľa nového grafikonu budú premávať 2 x do hodiny v rannej špičke premávať prázdnejšiš vlaky a smerovať na Nové Mesto. Od týchto zmien sa čakáva sa, že vlaky už nebudú preplnené tak, ako doposiaľ.  

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.