Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dopravný podnik predstavil ďalšie nové 12 metrové autobusy

Dátum: 17.10.2022
Autor: Monika Debnárová
Dopravný podnik predstavil ďalšie nové 12 metrové autobusy

Prvé nové autobusy vyrazili do ulíc už túto sobotu. 

Nové autobusy nahradia nahradia  staré 12 až 14 ročné vozidlá, ktoré boli bez moderného štandardu výbavy ako je klimatizácia či kamery.
 
Nové autobusy sú nízkopodlažné, majú moderný dizajn, wifi, USB, hygienické koženkové sedačky, dobrú technologickú výbavu, determálne sklá, elektronické tabule informujúce o možných prestupoch a samozrejme im nechýba výkonná klimatizácia. (Pre porovnanie, ešte v roku 2019 bolo klmatizáciou vybavených iba 56% z celkového vozového parku.
  • Dopravnému podniku sa aj v tomto prípade podarilo autobusy vysúťažiť za výhodnejšiu cenu a v lepšej výbave, v porovnaní s posledným nákupom podobných krátkych autobusov v roku 2017.
Doplňujúca informácia: Dopravný podnlk pokračuje v modernizácii a obnove vozového parku. Od roku 2020 do konca jesene pribudne v uliciach Bratislavy viac ako 150 nových autobusov.
  • Máme 71 nových veľkokapacitných
  • 18 metrových autobusov značky Otokar,
  • 12 nových 18 metrových autobusov - takzvané “letiskové linky”,
  • 4 nové minibusy
  • najnovším prírastkom bude týchto 63 kratších autobusov.

Vo výrobe zároveň máme 30 nových električiek a 50 hybridných trolejbusov, ktoré spolu s prvými štyrmi vodíkovými autobusmi nám budú dodané budúci rok.

Teší ma, že Dopravnému podniku sa dlhodobo darí vypravovať 100% všetkých spojov.
Na zastávkach MHD pribudlo viac ako 120 nových informačných tabúľ, 1000 moderných označníkov, zároveň do konca tohto roka bude osadených 60 nových prístreškov, na základe manuálu z dielne Metropolitný inštitút Bratislavy
Takisto zrekonštruovali aj električkové zastávky Račianske mýto, Riazanská, Mladá Garda, Pionierska a Námestie Biely kríž, ako aj Americké námestie a trať v úseku Záhumenice.
Začali s rekonštrukciou nástupíšť a obratiska Stanica Vinohrady.
Viac sa o vylepšeniach MHD dozviete na ???? https://dpb.sk/.../nova-era-mhd-v-bratislave-inovaciami...
Zdroj: Magistrát
Foto: DPB

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.