Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Bratislava bude mať 10 nových obojsmerných električiek. Kúpi ich Dopravný podnik vďaka eurfondom.

Dátum: 26.05.2022
Autor: Monika Debnárová
Bratislava bude mať 10 nových obojsmerných električiek. Kúpi ich Dopravný podnik vďaka eurfondom.

Výška NFP bude predstavovať najviac 25 659 791 €, pričom zvyšných 5 % nákladov projektu zaplatí DPB z vlastných zdrojov.

Milí Vajnoráci,

Bratislava bude mať 10 nových obojsmerných električiek Škoda 30T3,, ktoré vysúťažil Dopravný podnk ešte v minulom roku. Dodávateľom bude  konzorcium Škoda Transportation a Škoda Transtech Oy.

Dnes podpísal Dopravný podnik Bratislava s Ministerstvom dopravy a výstavby SR zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku (NFP) pre projekt "Električky pre Bratislavu". 

Výška nenávratného finančného príspevku bude predstavovať najviac 25 659 791 €, pričom zvyšných 5 % nákladov projektu zaplatí DPB z vlastných zdrojov.

Projekt bude rozdelený na dve fázy, pričom prvá fáza bude zrealizovaná v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra (programové obdobie 2014 - 2020) a druhá fáza bude realizovaná v nasledujúcom programovom období 2021 - 2027 v rámci Programu Slovensko (PSK).  Dĺžka projektu je podľa zmluvy stanovená na 22 mesiacov s ukončením v decembri 2023. (imhd)

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.