Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Sprinzlov majer sa dostal do Celomestského zoznamu pamätihodností hlavného mesta SR Bratislavy

SÚBOR
Dátum: 17.12.2021
Autor: Monika Debnárová
Sprinzlov majer sa dostal do Celomestského zoznamu pamätihodností hlavného mesta SR Bratislavy

podarilo sa to vďaka riaditeľovi Mestského ústavu ochrany pamiatok v Bratislave - PhDr. Ivovi Štasselovi,, ako aj PhDr. Jane Hamšíkovej

Milí Vajnoráci, dovoľte mi podeliť sa s vami o vynikajúcu správu  a súčasne poďakovať riaditeľovi Mestského ústavu ochrany pamiatok v Bratislave - PhDr. Ivovi Štasselovi,, ako aj PhDr. Jane Hamšíkovej za vynikajúcu spoluprácu a pomoc pri začleňovaní Sprinzlovho majera medzi pamätihodnoti mesta. Pretože neváhali a prišli hneď ako som sa na nich obrátila so žiadosťou o pomoc pri záchrane tejto našej vajnorskej perly. V záchrane majera budeme spolupracovať aj naďalej. 

Na čerajšom mestskom zastupiteľstve sme schválili aktualizovaný Celomestský zoznam pamätihodností hlavného mesta SR Bratislavy, v rámci ktorého bol začlenený medzi pamiatky celomestského významu aj Sprinzlov majer.

Okrem neho do zoznamu pribudli aj iné významné historické, či modernistické objekty, pomníky, či výtvarné diela z poslednej tretiny 20.storočia.

Pri výbere boli uplatnené tie isté hodnotiace kritéria, ktoré sa používajú od vzniku Celomestského zoznamu: 1/ kritérium významu danej osobnosti (udalosti, artefaktu) pre hlavné mesto; 2/ kritérium výnimočnosti danej osobnosti (udalosti, artefaktu) v rámci svojej skupiny.

Úlohou zoznamu pamätihodností je pripomenúť význam týchto objektov, udalostí a osobností ktoré boli súčasťou histórie nášho mesta.

Náš sprinzlov majer nájdete pod položkou 20. ako Rybničná ul. – historický Šprinclov majer, r. 1727, Vajnory (strana 55 - 57 dokumentu) v prílohe nižšie

Súvisiace články:  https://www.monikadebnarova.sk/11139/sprinzlov-majer

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
msz-muop-aktualpamatihodnosti-12_2021 Veľkosť: 9.81 MB Formát: pdf Dátum: 17.12.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.