Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Môj príbeh

Do komunálnej politiky som sa rozhodla pred štyrmi rokmi vstúpiť preto, lebo práca pre ľudí ma skutočne baví a táto myšlienka vo mne dozrievala dlhšiu dobu.  Keďže som aj pred tým robila na viacerých verejných projektoch u starostov iných mestských častí, zdalo sa mi prirodzené investovať svoju energiu do projektov pre mestskú časť kde žijem.

Veľmi som si želám ukázať ľuďom aké majú Vajnory možnosti a hlavne, čo všetko sa dá pre nich urobiť - keď sa chce...

Prvý krát som kandidovala minulé volebné obdobie (2018) ako nezávislá do miestneho a aj do mestského zastupiteľstva. Vedela som, že to nebude ľahké dostať sa medzi poslancov, ktorí tam pôsobia už niekoľko volebných období. Odlišovala som sa od nich hlavne tým, že som mala konkrétne plány čo chcem pre Vajnory dosiahnuť. 

Minulé voľby som mala silných protikandidátov, za ktorými boli vtedy silné strany, no aj napriek tomu sa mi podarilo presadiť. Myslím, že ľudia si všimli že mám ako jediná zmysluplný program, viem presne čo Vajnory potrebujú, a že som správne tvrdohlavá na to, aby som to všetko čo som si pre Vajnory naplánovala, aj presadila. Môj volebný program z obdobiia 2018 - 2022 nájdete tu:

Po zvolení som začala intenzívne pracovať na dosiahnutí vytýčených cieľov, ktoré som si predsavzala. Výsledky mojej práce som pravidlene zverejňovala aj na mojej web stránke, ktoré som práve pre tieto účely aj zriadila. 

Vedela som, že keď dám zrkadlo tým, ktorí berú poslanectvo iba ako funkciu a nie ako službu ľuďom, nebudú z toho nadšení. Možno si to ľudia neuvedomujú, ale komunálna politika veľmi ovplyvňuje kvalitu nášho každodenného života. Aj preto sa veľmi teším, že medzi terajšími kandidátmi budú konečne nové tváre, nezaťažené historickými väzbami a medzirodovými krivdami. Vajnory musia byť miestom pre život pre všetkých, bez rozdielu či sa tu človek narodil a žije tu od nepamäti, alebo le pár rokov. 

Prečo som sa rozhodla kandidovať opäť?

Každý, kto má pozná aj osobne vie, že práca pre ľudí a s ľuďmi ma veľmi baví a rada by som v tom pokračovala aj naďalej.

Takisto aj preto, aby som dotiahla a ustriehla zapracovanie územnej rezervy pre električku, ktorá zokruhuje našu mestskú časť s račou a Zlatými pieskami do územného plánu hlavného mesta

Mám v sebe množstvo energie, ktoré Vajnory potrebujú na to, aby sme sa vedeli presadiť vo svete veľkých mestských častí.

V poslednej dobe sa na mňa obracalo stále viac ľudí s prosbou o pomoc, alebo radu. Stále viac si uvedomujem, že v pozícii starostky by som vedela ľuďom pomôcť ešte viac ako je tomu teraz z pozície poslankyne a nemusela by som na to mínať ani toľko energie, pretože by som mala k dispozícii zdroje a personál. Viem si preto ľahko predstaviť, že by som ušetrenú energiu vedela presunúť na veľké i menšie projekty pre Vajnory.

Ľuďom ponúkam moju energiu, odbornosť, cieľavedomosť a schopnosť presadiť veci v záujme Vajnor. Chcem byť ľuďom dobrou starostkou, na ktorú sa môžu všetci vajnoráci bez rozdielu kedykoľvek obrátiť. 

ODBORNOSŤ

Už viac ako desať rokov sa úzko špecializujem na projekty pre zlepšovanie a skvalitňovanie života v obciach a hlavne na vytváranie nových služieb. Počas môjho pôsobenia vo Vajnoroch a susednej Rači som pracovala na množstve úspešných projektov pre verejnosť, spolupracovala som s tretím sektorom, ministerstvami, orgánmi štátnej správy, ale i poslancami.

SKÚSENOSTI

Mám bohaté skúsenosti s realizáciou množstva úspešných projektov či už v oblasti využívania grantov a dotácií na podporu vinohradníctva a vinárstva, alebo získavaní mimorozpočtových zdrojov na sfunkčňovanie verejných zariadení, či za účelom vytvárania nových služieb. Mám skúsenosti aj s reštrukturalizáciou obchodných spoločností a návrhmi nových systémov ich fungovania s cieľom vytvárania nových služieb a následného zvýšenia ich príjmov. 

SPOĽAHLIVOSŤ

Verím vo vlastné slily vo vzťahu k práci, plánom a cieľom ktoré si vytýčim a spoľahlivo ich dovediem do konca. 

ODHODLANIE

Verejný sektor som si vybrala, pretože tu chýbajú ľudia, ktorí majú záujem veci meniť v lepšie, prinášať ľuďom nové služby a robiť aj nové veci, ktoré nie sú zaužívané. Patrím k ľuďom, ktorí nepoužívajú slová „nedá sa, alebo „nejde to“. Moje odhodlanie pomôcť našim Vajnorom byť ešte krajším a lepším miestom pre život sa vo mne zrodilo už dávnejšie. Na všetko však treba ten správny čas. Som presvedčená, že ten čas nastal práve teraz, keď viem zúročiť svoje skúsenosti a dosiahnuté výsledky v prospech našich Vajnôr. 

NEZÁVISLOSŤ

V komunálnej politike nie je ani tak dôležitá politická príslušnosť, ale schopnosť presadiť svoj názor. Komunálnu politiku považujem za politiku, ktorá sa najviac dotýka občanov a ovplyvňuje nás. Rozhodnutia volených zastupiteľov majú dopad na nás všetkých.