Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aké sú ďalšie kroky, vedúce k zapracovaniu územnej rezervy pre nosný dopravný systém MHD do ÚP hl. mesta Bratislavy?

Dátum: 07.06.2022
Autor: Monika Debnárová
Aké sú ďalšie kroky, vedúce k zapracovaniu územnej rezervy pre nosný dopravný systém MHD do ÚP hl. mesta Bratislavy?

Našim cieľom je navrhnúť električkové prepojenie Vajnor so Zlatým pieskami a Komisárkami v Rači. 

Milí Vajnoráci, v stredu 1. júna 2022 sme spolu s Magistrátom a STU (spracovateľom) odštartovali ďalšiu fázu spracovania dokumentácie potrebnej pre začlenenie územnej rezervy pre trasovanie nosného dopravného systému MHD (električky) našou mestskou časťou, s cieľom prepojiť Vajnory so Zlatým pieskami a Komisárkami v Rači. 

Na základe vykonaného dopravného prieskumu a analýzy súčasného stavu z roku 2021, ktoré som dala vypracovať ako mestská poslankyňa z rozpočtu hlavného mesta SR Bratislavy (z mojich poslaneckých priorít 2021) sa s výhľadom na najbližších 10-20 rokov v ďalšej fáze posúdi dopravným modelovaním územie MČ Vajnory zaťažením známych rozvojových investícií: na existujúcu sieť miestnych komunikácií a navrhnú sa v prípadoch kapacitných disproporcií riešenia vhodného šírkového usporiadania miestnych komunikácií a križovatiek. 

Druhou časťou dopravného modelu bude preverenie možnosti technického riešenia Nosného systému MHD na území MČ Vajnory vo viacerých osiach, nadväzujúc na dávnejšie spracovanú štúdiu Remingu. Do procesu modelovania bude v priebehu spracovávania vstupovať aj naša mestská časť prostredníctvom pracovnej skupiny, koordinovanej spracovateľom. O výsledkoch vás budem priebežne informovať. 

Na záver mi dovoľte poďakovať oddeleniu dopravy na Magistráte, ako aj spracovateľovi dokumentu - pánovi Schlosserovi za spoluprácu pri prípave a následnom vyhotovovaní materiálu, ktorý nás dostane o krok bližšie k zapracovaniu územnej rezervy pre nosný dopravný systém MHD (električku) do zmien a doplnkov územného plánu hlavného mesta SR Bratislavy.

O priebehu spracovania ďalšej časti vyššie uvedenej dokumentácie, potrebnej pre zapracovanie do zmien a doplnkov úP hlavného mesta vás budem priebežne informovať 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.