Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako budú vyzerať značenia v zaregulovaných zńach

SÚBOR
Dátum: 15.12.2021
Autor: Monika Debnárová
Ako budú vyzerať značenia v zaregulovaných zńach

Na uľahčenie orientácie vyznačuje mesto vodorovné dopravné značenie a postupne ho dopĺňa informačnými tabuľami, ktoré vodičom uľahčia orientáciu.

Milí Vajnoráci,

Pri regulovanej zóne platí, že parkovať bude možné len na vyznačených parkovacích miestach. Na uľahčenie orientácie vyznačuje mesto vodorovné dopravné značenie a osádza informačné tabule, ktoré vodičom uľahčia orientáciu.

Ako to teda bude vyzerať v regulovaných zónach od 10.1.2022?

Po spustení regulácie 10. 1. 2022 bude v zónach napríklad nasledovné značenie:
✅ dopravné značenie označujúce rezidentskú zónu, kde je možné parkovať iba na vyznačených miestach
✅ informačné tabule PAAS (modré pre rezidentov a zelené pre návštevníkov).
✅ parkovacie miesta
✅ parkovacie pásy
✅ cik-cak čiary (tzv. cik-cak čiara je úsek so zákazom státia, ktorý umožňuje krátkodobé zastavenie napríklad pre kuriéra, donášku jedla alebo nastúpenie/vystúpenie z vozidla, taxi a podobne)

???? Modré tabule s kódom zóny pre rezidentov RA1 (Krasňany), PE1 (Dvory 4), NM 1 (Tehelné pole), ktoré budú informovať o tom, kde môžu parkovať rezidenti s ich rezidentskou kartou (respektíve abonenti s abonentskou kartou).

???? Zelené tabule, ktoré informujú o čase spoplatnenia a hodinovú sadzbu pre nerezidentov, vrátane kódu úseku parkovania, ktorý zadáte do aplikácie v smartfóne alebo parkomatu a zaplatíte hodinové parkovné.

Aby pribúdalo čo najmenšie množstvo stĺpov vo verejnom priestore, informačné tabule budú umiestnené spravidla na stĺpoch verejného osvetlenia a kolegovia z Komunálneho podniku už začali s montážou prvých kusov v zóne Krasňany v Rači.

Do spustenia regulácie parkovania budú tabule prekryté modrou fóliou, ktorú mesto odstráni k 10.1.2022, kedy sa v prvých regulovaných zónach spustí kontrola. Po tomto termíne bude možné v daných lokalitách parkovať už len s platnou parkovacou kartou alebo po zaplatení hodinovej sadzby v spoplatnenom čase.

Súvisiace články:

Parkovacie karty si môžete zakúpiť cez stránku www.paas.sk a v prípade akýchkoľvek otázok či problémov s registráciou volajte na infolinku 0800 222 888 alebo aj osobne na jednom z  klientskych miest: https://paas.sk/kontakt/

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
znacenie ulic v regulvanej zne Veľkosť: 88.2 kB Formát: jpeg Dátum: 15.12.2021
2668078parkovanie rezidenti Veľkosť: 563 kB Formát: jpeg Dátum: 15.12.2021
značenie zaregulovanych zn Veľkosť: 723.1 kB Formát: jpeg Dátum: 15.12.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.