Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vajnorské rúško na októbrovom mestskom zastupiteľstve

Dátum: 22.10.2020
Autor: Monika Debnárová
Vajnorské rúško na októbrovom mestskom zastupiteľstve

Ako sa prejavili protipandemické opatrenia na zasadnutiach mestského zastupiteľstva...

Milí Vajnoráci, 

keď som sa uchádzala o post poslankyne, ani vo sne ma nenapadlo aké to bude pre nás všetkých komplikované obdobie. Všetci teraz zažívame situácie, s krorými nik pred nami skúsenosti nemal. Najdôležitejšie je, aby sme boli všetci disciplinovaní a chránili seba i ostatných nosením rúška a dodržiavaním opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR. 

Priznám sa, že mne nosenie rúšok vôbec nevadí a dokonca som naň hrdá. Je to aj preto, lebo na tých, ktoré nosím ja sú naše prekrásne vajnorské ornamenty a vlastnoručne ich zdobila Erika Fogašová, za čo jej touto cestou  veľmi pekne ďakujem :) Verím, že aj vďaka noseniu rúšok zvyšujeme naše šance prežiť toto obdobie v zdraví.

Opatrenia COVID_19 sa prejavili aj na našich zasadnutiach, ktoré sa teraz konajú v náhradných priestoroch Starej tržnice.  Včera som sa zúčastnila preventívneho antigenoveho testovania na COVID-19, v Divadle P.O. Hviezdoslava, kam sme boli pozvaní pred zasadnutím dnešného mestského zastupiteľstva a som rada, že mám negatívny výsledok. Poviem vám, že je tu neskutočná zima, preto som rada že som si nezabudla zobrať so sebou aj deku :)

V rámci programu sme rokovali o zmenách rozpočtu hlavného mesta SR Bratislavy na rok 2020, v rámci ktorého bolo schválený aj trasfer pre našu mestskú časť vo  výške 40 000 EUR v rámci mojich poslaneckých priorít ako mestskej poslankyne na rekonštrukciu ulice Nad jazierkom. Takisto sme schvaľovali aj podmienky návratnej finančnej výpomoci pri uzatvorení zmluvy s MF SR, odsúhlasovali sme návrhy VZN o zákaze prevádzkovania hazardných hier na území hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy počas dní ustanovených VZN, ako i VZN o podmienkach umiestňovania herní na území hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy. V rámci majetkových bodov patril k najvýznamnejší predaj mestského pozemku spoločnosti VYDRICA DEVELOPMENT, vďaka ktorému mesto získa nie len príjem za predaj pozemku, ale bude podpísané aj Memorandum o tom, že významná časť pozemku sa tak po realizácii fakticky vráti v prospech mesta a bude verejne prístupná, takisto zainvestujú 1.5 mil EUR do revitalizácie Vodnej veže a jej okolia, ako i fragmentov Kempelenovho vodovodu. 

Na záver by som vám všetkým chcela povedať že viem, že to pre nikoho z vás nie je v týchto dňoch jednoduché. Ohrozené sú nie len životy nás všetkých, ale aj stabilita v zamestnaniach, či príjmy domácností. Bohužiaľ ešte nejaký čas uplynie, kým sa veci dostanú späť do normálu.

Preto vám aspoň touto cestou všetkým posielam veľa dobrej energie, aby ste to s ľahkosťou zvládli, zostali zdraví a takisto želám všetkým, aby sa naše životy čoskoro dostali do starých koľají bez obmedzení. Spolu to dokážeme!

Krásny deň vám všetkým želám. 

Monika

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.