Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spúšťame projekt dostupného mestského nájomného bývania a sociálnej podpory

Dátum: 25.06.2020
Autor: Monika Debnárová
Spúšťame projekt dostupného mestského nájomného bývania a sociálnej podpory

Dnes sme na mestskom zastupiteľstve jednohlasne schválili projekt dostupného nájomného bývania založený na prístupe housing first.

Dnes sme na mestskom zastupiteľstve jednohlasne schválili projekt dostupného nájomného bývania založený na prístupe housing first, na ktorého príprave zamestnanci Magistrátu posledný rok pracovali. Bratislava sa tak stáva prvým mestom na Slovensku, ktoré sa pre takýto projekt oficiálne rozhodlo.

Z ulice je mimoriadne ťažké zabezpečiť si príjem, zdravie a budovať vzťahy, preto je nutné poskytnúť dostupné bývanie, ako prvý krok k zmene životnej situácie. Teší ma, že takto pristupujeme k bratislavčankám a bratislavčanom bez domova. Dôležité je aj to, že máme terénny sociálny tím a spolupracujeme s centrami a organizáciami, ktoré sa ľuďom bez domova venujú.

Prvé rodiny, jednotlivci v seniorskom veku a ľudia so zdravotným postihnutím bez domova tak získajú možnosť ukončiť bezdomovectvo. V 9 bytoch tak spolu so sociálnym poradenstvom prostredníctvom našich partnerov nájdu bezpečie a dlhodobú istotu, že sa majú kam vrátiť. Mesto bude sledovať dodržiavanie splatnosti nájomného, platných podmienok zmluvy a spolunažívania a projekt pravidelne vyhodnocovať. Len začíname, ďalšie novinky čoskoro!

Viac nájdete v tlačovej správe: https://bratislava.sk/…/bratislava-spusta-dostupne-najomne-…

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.