Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Na Šinkovskom sa rodičia s deťmi čoskoro dočkajú nového detského ihriska

Dátum: 11.06.2022
Autor: Monika Debnárová
Na Šinkovskom sa rodičia s deťmi čoskoro dočkajú nového detského ihriska

nové detské ihrisko na Príjazdnej nahradí to pôvodné, ktoré bolo zrušené...

Milí Vajnoráci, čoskoro sa rodiča s deťmi v lokalite Šinkovské dočkajú nového detského ihriska.  Budujú si ho iniciatívni rodičia z lokality Šinkovské sami spolu s Klubom rodičov a detí - Vajnory. Ihrisko vzniká na podnet mamičiek Aničky Bačíkovej a Lucky Grigovej, ktorá je súčasne aj autorkou vizuálnej časti projektu. Občianske združeniie si po dohode s rodičmi zobralo za účelom realizácie detského ihrisko predmetný pozemok na rohu Príjazdnej ulice a ulice Pri Mlyne do prenájmu od Pozemkového spoločenstva Vajnory. 

Zatiaľ sa na mieste budúceho hriska podarilo upraviť terén, vytrhať burinu, odstrániť náletové dreviny, vybudovať drevené oplotenie na hranici so susedným pozemkom a osadiť časť oplotenia zo strany od ulice.

Minulý týždeň pribudl aj nové detské prvky - dvojhojdačka a pružinový húpací koník. Z pôvodného detského ihriska sa podarilo zachrániť aj pôvodného pružinového koníka, ktorý bude robiť spoločnosť tomu novému. 

V najbližšej dobe sa bude riešiť odvodnenie časti pri vstupe, ktrá je permanentne zatápaná prívalovým dažďami, položí sa dlažba, urobia sa posledné terénne úpravy a vysadí sa zeleň a stromy. Ak všetko pôjde podľa plánu a nevyskytne sa žiadna nepredvídateľná okolnosť, ktorá by mohla práce zbrzdiť, tak čoskoro bude nové detské ihrisko aj slávnostne otvorené. 

Výstavba nového detského ihriska je financvaná zo zdrojov občianskeho združenia Klubu rodičov a detí - Vajnory, z príspevkov pochádzajúcich z 2% od iniciatívnych rodičov, z darov miestnych podnikateľov a občianskych združení a z grantovej schémy hlavného mesta - z Nadácie Bratislava.

O pokračovaní a priebehu prác na detskom ihrisku vás budem priebežne informovať. 

Zdroj: https://www.klubrodicovvajnory.sk/inpage/ihrisko-sinkovske/

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.