Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zvýšený počet preletov nad našou mestskou časťou je z dôvodu rekonštrukcie a modernizáciie  rádionavigačného systému.

Dátum: 20.04.2022
Autor: Monika Debnárová
Zvýšený počet preletov nad našou mestskou časťou je z dôvodu rekonštrukcie a modernizáciie  rádionavigačného systému.

zvýšenie počtu preletov nad našou mestskou časťou bude pretrvávať do konca júna 2022

Milí Vajnoráci, iste ste si všimli zvýšenú intenzitu preletov nad našou mestskou časťou. Podľa informácie M.R. Štefánika je dôvodom rekonštrukcia a modernizáciia  rádionavigačného systému,  ktorý sa nachádza v blízkosti hlavnej pristávacej dráhy. Tento stav je dočasný a bude pretrvávať do konca júna 2022. 

Tlačová správa (Zdroj: Letisko M.R. Śtefánika)

BRATISLAVA – Všetky vzlety a pristátia v období od 21. apríla do 30. júna 2022 sa budú na Letisku M. R. Štefánika uskutočňovať z hlavnej dráhy 13/31. Dráha 04/22 bude v tomto období uzatvorená z dôvodu rekonštrukcie a modernizácie rádionavigačného systému určeného na pristátie ILS22, ktorú realizujú Letové prevádzkové služby Slovenskej republiky, štátny podnik, a keďže sa práce vykonávajú v blízkosti RWY 04/22, táto dráha nebude v prevádzke. „Po ukončení rekonštrukcie samotného zariadenia bude nasledovať jeho skúšobná prevádzka a plné uvedenie do prevádzky sa očakáva v druhej polovici novembra 2022.

Po ukončení rekonštrukcie bude zariadenie patriť k najmodernejším svojho druhu na Slovensku,“ vysvetlila Nikola Scherhauferová zo štátneho podniku Letové prevádzkové služby Slovenskej republiky. Obyvatelia mestských častí a obcí v okolí letiska, napríklad častí Bratislava-Rača, Bratislava-Vajnory a obcí Most pri Bratislave, Miloslavov, Malinovo, Zálesie a iných, môžu zaznamenávať zvýšený počet preletov lietadiel nad ich územím do konca júna.

V prevádzke bude totiž len hlavná dráha 13/31 so vzletmi a pristátiami nad týmito oblasťami. Vedľajšia dráha 04-22 so vzletmi a pristátiami nad oblasťami Ivanka pri Dunaji či Bratislava-Ružinov (BA-Vrakuňa, BA-Podunajské Biskupice) bude v uvedenom období pre prevádzku úplne uzatvorená, a tak obyvatelia týchto častí prelety lietadiel nad svojimi bytmi a domami nezaznamenajú.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.