Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dopravný podnik poskytol na celoplošné víkedové testovanie až 50 vozidiel. Jeden testovací autobus nájdete aj v našich Vajnoroch..

Dátum: 22.01.2021
Autor: Monika Debnárová
Dopravný podnik poskytol na celoplošné víkedové testovanie až 50 vozidiel. Jeden testovací autobus nájdete aj v našich Vajnoroch..

Aj v našej mestskej časti nájdete autobus so zriadeným testovacím miestom v priestoroch športového areálu Alviano. 

Jeden autobus bude aj v našej mestskej časti v priestoroch športového areálu Alviano. Ďalší takýto najbližší autobus bude v areáli futbalového štadiónu FK Rača a ďalších 8 kusov na letisku Milana Rastislava Štefínika. Zvyšné budú rozmiestnené v najväčších mestských častiach – v Ružinove a v Petržalke. DPB poskytne  na testovanie  aj 4 trolejbusy (2 na Čiližskej a 2 pri Cintoríne Vrakuňa) a 2 električky, ktoré budú pristavené pri historickej budove SND.

 „Poskytnutím pomerne veľkého množstva vozidiel chceme pomôcť k bezproblémovému priebehu testovania v hlavnom meste. Verím, že aj vďaka našej podpore a našim vozidlám, ktoré vytvoria zázemie pre MOM, bude čakacia doba na test čo najkratšia,“ povedal predseda predstavenstva DPB Martin Rybanský. (bratislava.sk)

Na týchto odberových miestach sa bude testovať oba dni od 8:00 hod. do 18:00 hod. s prestávkou od 12:00 hod. do 13:00 hod.

Interiér vozidiel bude slúžiť výlučne testovaciemu tímu, verejnosť absolvuje testy v exteriéri pri vozidle MHD. Postup bude nasledovný – pri jedných dverách dopravného prostriedku prebehne administratíva a pri ďalších odber vzorky. Výsledok príde mailom resp. sms správou. Ktoré konkrétne dvere budú vyčlenené na testovanie závisí od typu vozidla, postup však ostáva nezmenený.

Pracovníci DPB budú už od piatkového večera inštalovať do vozidiel materiál potrebný na testovanie a administratívu, takmer všetky vybrané dopravné prostriedky MHD tak budú dokonalo pripravené a vybavené už v piatok v noci. V teréne bude počas víkendu aj autobus s „Covid busters“, ktorí budú zabezpečovať dezinfekciu sociálnych zariadení pre testovacie tímy a vodičov MHD, a priebežne budú dezinfikovať aj vozidlá. Autobusy, trolejbusy aj električky sa ešte v nedeľu večer vrátia do vozovní, kde budú v nočných hodinách dôsledne dezinfikované, aby boli v pondelok ráno pripravené zaradiť sa do premávky. 

Zdroj:Magistrát

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.