Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Stretnutie s vicežupankou pre dopravu Bratislavského samosprávneho kraja za účelom zriadenia zachádzky na Železničnú stanicu v trase regionálnej linky 525

Dátum: 16.11.2020
Autor: Monika Debnárová
Stretnutie s vicežupankou pre dopravu Bratislavského samosprávneho kraja za účelom zriadenia zachádzky na Železničnú stanicu v trase regionálnej linky 525

V polovici novembra som mala stretnutie s vicežupankou Bratislavského samosprávneho kraja za účelom využitia integrovanej dopravy pre potreby prepojenia  severnej časti Vajnor so Železničnou stanicou vo Vajnoroch.

Milí Vajnoráci, v polovici novembra som mala stretnutie s vicežupankou Bratislavského samosprávneho kraja za účelom využitia integrovanej dopravy pre potreby prepojenia  severnej časti Vajnor so Železničnou stanicou vo Vajnoroch. Pre tieto potreby je možné využiť trasu existujúceho regionálneho spoja 525, prípadne 527 a doplniť ho o jednoduchú zachádzku na Železničnú stanicu z ulice Pri Mlyne. 

Regionálne spoje sú vhodným rozšírením mestskej hromadnej dopravy. Má to však ešte veľa nedoriešených otáznikov a v tejto súvisloosti je potrebné doriešiť aj vhodné nastavenie prepojenia regionálnych linik a liniek MHD s koľajovou dopravou.

Regionálne spoje sú využívané prevažne cestujúcimi z okolitých miest a obcí za účelom dochádzania za prácou do hlavného mesta. Minimálne ich však využívajú obyvatelia Bratislavy. Je to veľká škoda a zároveň veľká výzva naučiť ľudí využívať okrem MHD aj regionálne linky integrovanej dopravy. Cena za prepravu na území Bratislavy je pritom rovnaká ako cena cestovného lístka na MHD.

Verím že s podporu vicežupanky Alžbety Ožvoldovej a župného poslanca za Raču a Vajnory Petra Pilinského sa v spolupráci s Dopravným podnikom a BID podarí do leta 2021 začleniť zachádzku na trase regionálneho spoja 525 na Železničnú stanicu Vajnory, vďaka čomu sa budú môcť aj ľudia zo severnej časti Vajnor (v smere od Čiernej vody) pohodlne dostať na Železničnú stanicu. 

O vývoji situácie vás budem priebežne informovať

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.