Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Novinky v oblasti dopravy vo Vajnoroch

Dátum: 05.11.2019
Autor: Monika Debnárová
Novinky v oblasti dopravy vo Vajnoroch

Milí Vajnoráci, všetkých nás rovnako trápi problém s mestskou hromadnou dopravou v našej mestskej časti. Rada by som Vám aspoň v krátkost

Milí Vajnoráci, 

všetkých nás rovnako trápi problém s mestskou hromadnou dopravou v našej mestskej časti. Rada by som Vám aspoň v krátkosti predstavila zopár riešení a návrhov, ktoré verím,  že by mohli náš dopravný problém vyriešiť. 

Momentálne v spolupráci s Dopravným podnikom pracujeme na:

  • úprave grafikonu a zvýšení intervalov medzi jednotlivými spojmi - predovšetkým v čase dopravnej špičky.
  • Takisto v týchto dňoch prebieha aj monitoring vyťaženosti jednotlivých liniek, ako aj zber dát, ktoré nám poslúžia ako podklad pre nastavenie nového systému obsluhy mestskou hromadnou dopravou. 

Dopravný podnik súčasne pracuje aj na:

  • návrhu doplnenia novej lokálnej linky pre Vajnory,  ktorá by slúžila v čase najvyššieho vyťaženia na trase Vajnory-konečná – ŽST Vajnory – OC Vajnory. Táto linka by znížila riziko prenášania meškaní z iných mestských častí a súčasne by aj reflektovala lokálne potreby Vajnorákov.
  • zosúladení prepojení autobusov s vlakovými prípojmi v smere do mesta a nie opačne, ako je tomu teraz. Problém vidím v tom, že toho času je nastavená nadväznosť na vlaky v opačnom smere.

Súbežne sa venujem napojeniu na Brtislavskú integrovanú dopravu, ktorá má na fungovanie dopravy na územínašejmestskejčasti takiisto veľký vplyv.  

Čo sa týka požadovaného predĺženie linky 52 od ŽST Vajnory až na koniec Vajnôr  - túto alterantívu Dopravný podnik neodporúča vzhľadom na dĺžku a povahu trasy a potrebu koordinácie s linkou 56. Malo by tomu však pomôcť zriadenie vyššie uvedenej lokálnej linky.  

Ani požiadavku na zachádzanie linky 53 k ŽST Vajnory nebolo odúoručené z dôvodu zdržiavania cestiujúcich v smere/zo smeru Zlaté piesky a Trnavské mýto. Aj toto by mohla vyriešiť vyššie spomínaná lokálna linka. 

V neposlednom rade s Dopravným podnikom pracujeme aj na:

  • zosúladení dopravných uzlov medzi jednotlivými nadväzujúcimi linkami, ako i koľajovou dpravou.

Rada sa s vami o vašich návrhoch a potrebách pobavím aj osobne. Pokiaľ máte akékoľvek konštruktívne návrhy, alebo vylepšenia, budem rada, ak mi svoje postrehy zašlete na môj osobný mail: mediaportal.monika@gmail.com.  Verím, že spoločne sa nám podarí dosiahnuť zlepšenie dopravnej obslužnosti na celom území našej mestskej časti. Teším sa na vaše podnety. V krátkej dobe budú vyššie uvedené návrhy zaslané na odsúhlasenie mestom. O výsledku vás budem priebežne informovať.

Za ústretovosť a spoluprácu pri hľadaní riešení ďakujem Andrejovi Žigmundovi a Michalovi Halomimu z Dopravného podniku Bratislava, a.s.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.