Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Cyklotrasa "Rybničná"

Cyklotrasa v koridore Rybničnej ulice bude ideálnym prepojením Vajnor s lokalitou Rybničnej, kde ľudia žijú v bytovkách, vznikla nová štvrť Diamant a kam ľudia dochádzajú za svojou prácou, či vzdelávaním.

Prepojenie týchto dvoch od seba vzdialených častí Vajnoor nie je doposiaľ vyriešené a momentálne je tento úsek možné prekonať len mestskou hromadnou dopravou, alebo veľmi komplikovane pešo.

Riešením je práve cyklochodník, ktorý by Vajnory prepojil nie len s lokalitou Rybničná, ale aj s lokalitou Sprinzlovho majera, kde sa plánuje revitalizácia verejného priestranstva s využitím objektu pre nájomné bývanie. Zároveň sa vyrieši aj prepojenie s firmami, kam dochádzajú ľudia za prácou. 

Navrhované riešenie predložené na Miestne zastupiteľstvo MČ Vajnory vofebruári 2021:

Cyklotrasa bude mať začiatok v intraviláne MČ Bratislava – Vajnory pri kanáli Kratina, v križovaní ulíc Na Doline a Nad Válkom. Odtiaľ bude smerovať po „starej Jurskej ceste“ smerom na Svätý Jur.

Na starej Jurskej ceste môže byť cyklotrasa situovaná na jestvujúcom asfaltovom povrchu, kde budú vyznačené vodorovným dopravným značením cyklokoridory, alebo vedľa cesty budú vybudované po obidvoch stranách nové konštrukcie cyklochodníka.

Pri Račianskom potoku cyklotrasa odbočí doľava, a po pravostrannej hrádzi Račianskeho potoka bude smerovať k Rybničnej ulici.
Na pravostrannej hrádzi Račianskeho potoka bude vybudovaný obojsmerný cyklochodník šírky 3,0 m.
Na Rybničnej ul., podľa šírkových možností, bude vybudovaný obojstranný, alebo jednostranný cyklochodník, alebo iba cyklokoridor, ktorý bude smerovať k už vybudovanej cyklotrase JURAVA, po ktorej účastníci cyklodopravy sa dostanú do MČ Bratislava – Rača.
Celková dĺžka cyklotrasy v uvedenom trasovaní je L = 2,6 km
Predpokladané investičné náklady na realizáciu cyklotrasy predstavujú čiastku INP = 625 000,- €.

Stav apríl. 2021: - Mestskáčasť zahájila verejné obstarávanie na vyhotovenie projektoovej dokumentácie ku cyklotrase Rybničná s iným trasovaním. podľa vyjadrenia pána starostu, trasovanie bolo navrhnuté po dohode so starostom Rače michalom Drotovanom. Mala by viesť popri račianskom potoku, cez lokalitu Rybničná a napojiť sa sa na už existujúcu cyklotrasu JuRaVa.

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
CYKLOTRASA VAJNORY-RACA_SITUACIA Veľkosť: 397.8 kB Formát: pdf Dátum: 17.3.2021