Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dnes sa konala konferencia o lodnej doprave

Dátum: 24.05.2021
Autor: Monika Debnárová
Dnes sa konala konferencia o lodnej doprave

Cieľom konferencie bolo nastoliť otázky využívania Dunaja ako ďalšej možnosti pre prepravu obyvateľov mesta, ako i pre rozšírenie portfólia ponuky pre cestovný ruch.

Dnes som sa v Apolniho paláci zúčastnila konferencie o lodnej doprave. Na pôde Starého mesta diskutovali o možnostiach využívania lodnej dopravy zástupcovia Ministerstva dopravy, Verrejných prístavov, Magistrátu, dotknutých mestských častí a prevádzkovateľov. Cieľom konferencie bolo nastoliť otázky využívania Dunaja ako ďalšej možnosti pre prepravu obyvateľov mesta, ako i pre rozšírenie portfólia ponuky pre cestovný ruch. Na konferencii každá zo strán predstavila svoje vízie v oblasti rozvoja brehov Dunaja. 

Dozvedeli sme sa o stave prístavu a jeho sluužbách, vypočuli sme si prezentáciu projektu Dunajbusu, ktorého cieľom je oživenie verejnej dopravy na Dunaji. Projekt bol však z dôvodu pandémie pozastavený. Diskutovalo sa aj o revitalizácii nábrežia a okolí Propeleru. 

Prítomní aktéri sa na konferencii dohodli na spoločnom stretnutí na úrovni ministerstva, mesta a dotknutých mestských častí, vrátane verejných prístavov za účelom zosúladenia jednotlivých vízií a nájdení zdrojov financovania vybraných projektov. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.