Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pilotný zber vianočných stromčekov spúšťa Magistrát aj vo Vajnoroch

Dátum: 29.12.2020
Autor: Monika Debnárová
Pilotný zber vianočných stromčekov spúšťa Magistrát aj vo Vajnoroch

ak neviete čo s Vianočným stromčekom po Vianociach, Magistrát má pre vás riešenie.

Milí Vajnoráci, Magistrát v spolupráci s OLOm a našou mestskou časťou spúšťa vo vybraných mestských častiach po vzore viacerých svetových metropol zber vianočných stromčekov.  Ide o pilotný projekt a o rok to plánuje zaviezť aj do ostatných mestských častí. Ohrádky vyrobil a rozmiestnil Komunálny podnik Magistrátu pod vedením Roberta Molnára a ich odvoz zabezpečí každú stredu OLO.

Po sviatku Troch kráľov od 7. januára až do 12. februára budte môcť stromčeky ukladať do špecálnych ohrádok na to určených, ktoré budú vo Vajnoroch rozmiestnené na dvoch miestach:

  • na Uhliskách na mieste bývalého zberného hniezda
  • na mieste bývalého zberného hniezda (roh ulíce K. Brúderovej)

Presné rozmiestnenie ohrádok v jednotlivých mestských častiach nájdete na mapke, ktorú spracoval môj kolegy poslanec z Teamu Vallo Igor Polakovič. Mapku si môžete pozrieť TU

Okrem ohrádok môžete stromčeky odložiť aj ku zvonom na sklo, alebo aj v zástavbe rodinných domov ku stanovištiam zberných nádob.

Zavedenie organizovaného zberu vianočných stromčekov prinesie zvýšenie komfortu pre obyvateľov a zároveň sa minimalizuje aj neporiadok na verejných priestranstvách. Ďalšou možnosťou na odkladanie vianočných stromčekov je aj zberný dvor OLO. Vybrané vianočné stromčeky budú spracované na štiepku a následne použitá na výrobu drevotrieskových dosiek. 

Zber_stromcekov_vajnory

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.