Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako sa nám darilo v prvý deň dobroviľníčenia v rámci testovania na Rybničnej

Dátum: 31.10.2020
Autor: Monika Debnárová
Ako sa nám darilo v prvý deň dobroviľníčenia v rámci testovania na Rybničnej

Aj napriek počiatočným drobným problémom zvládla naša mestská časť najväčšiu logistickú operáciu v dejinách Slovenska predsa len vynikajúco.

Milí Vajnoráci, dnes bol náročný deň pre nás všetkých. 

v rámci boja s pandémiou bolo na pretestovanie obyvateľov zriadených Vo Vajnoroch 5 odberných miest. Ja som bola pridelená na Rybničnú, kde prebiehali odbery v exteriéri pod stanmi. V rámci poobedňajšej šichty som dostala na starosť registráciu účastníkov, odkiaľ ľudia pokračovali ďalej na otestovanie. 

Na Rybničnej malo všetko svoje miesto a pravidlá a po celú dobu to tam šlapalo ako hodinky ... od registrácie, cez dezinfikovanie, vykonanie odberov až po preberanie výsledkov. Aj napriek počiatočným drobným problémom s chýbajúcimi zdravotníkmi zvláda naša mestská časť najväčšiu logistickú operáciu v dejinách Slovenska predsa len vynikajúco. Starosta vyriešil situáciu tak, že požiadal o pomoc svoju sestru, ktorá pomáhala s testovaním celý deň od rána až do večera. 

Na celý priebeh dozerali príslušníci ozbrojených zložiek. Ľudia stáli pekne v rade v dostatočných rozostupoch a na vyšetrenie sa čakalo v priemere 10-30 minút a na výsledky približne 15 minút. Aj vďaka tomu nám služba prebehla bez výrazných problémov. 

Rada by som preto touto cestou vyjadrila obdiv mestskej časti, pánovi starostovi, ako aj všetkým obetavým zdravotníkom, vojakom, policajtom a v neposlednom rade aj mojim kolegovcom dobrovoľníkom zo 110. Zboru skautov vo Vajnoroch. 

Takisto veľmi pekne ďakujem aj vám všetkým, ktorí ste sa prišli dať otestovať. Aj vďaka vám máme všetci väčšiu šancu identifikovať ohniská potenciálnej nákazy, ktorá sa vďaka nevedomosti nositeľov mohla aj naďalej šíriť medzi nami. Aj napriek tomu že máme certifikát s negatívnym výsledkom testu, a aj naďalej noste rúško, umývajte si ruky a dodržiavajte bezpečné rozostupy. Riziko ochorenia na COVID-19 je aj naďalej veľmi vysoké a treba si uvedomiť, že kapacita našich nemocníc je obmedzená, nehovoriac o neustálom výpadku zdravotníkov. 

Sobotňajšeiho testovania na Rybničnej sa zúčastnilo takmer 800 ľudí zo všetkých mestských častí Bratislavy. Vedela som, že Vajnoráci sú zodpovední a hlavne disciplinovaní. Mám veľmi dobrý pocit z toho, že ľudia boli k sebe po celú dobu ohľaduplní a obrnili sa patričnou trpezlivosťou. 

Viac informácií k testovaniu nájdete tu: https://www.somzodpovedny.sk/

Pekný zvyšok večera vám želám. 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.