Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Predstavenie ideového návrhu využitia lokality Sprinzlovho majera - výzva na zapojenie verejnosti

Dátum: 15.02.2022
Autor: Monika Debnárová
Predstavenie ideového návrhu  využitia lokality Sprinzlovho majera - výzva na zapojenie verejnosti

dovoľte mi predstaviť vám ideový zámer využitia Sprinzlovho majera, našej skrytej vajnorskej perly a zapojte sa do verejného  pripomienkového konania.

Milí Vajnoráci, 

dovoľte mi predstaviť vám môj pohľad na využitie Sprinzlovho majera, našej skrytej vajnorskej perly. Momentálne sa bavíme o schátranej budove, zarastenom areáli a nefunkčnej sieti vajnorských rybníkov, ktoré sú na zozname brownfieldov.

Vízia

V tomto priestore by mohlo vzniknúť krásne miesto na oddych a rekreáciu, park pre rodiny s deťmi, pre seniorov, ale i návštevníkov zo širokého okolia. Pýtate sa ako by sa to dalo urobiť? Nebude to ľahké, ale čo je v dnešnej dobe ľahké :) Pokúsila som sa dať pre vás dohromady krátku prezentáciu - ako by sa dala lokalita využiť a dovoľujem si vás touto cestou veľmi pekne poprosiť o vaše pripomienky a návrhy. Pretože čím viac hláv dáme dokopy, tým bude výsledok lepší a vznikne dobrý základ pre plánovanie. 

Vizualizácia

Vizualizáciu, ktorú uvádzam som dala vytvoriť iba ako základ pre diskusiu (pracovná verzia), aby som vám vedela lepšie priblížť možnosti a potenciál danej lokality s tým, že budem veľmi rada ak aj vy prispejete svojimi nápadmi a vytvoríme spoločné dielo pre nás všetkých, ktoré bude jedinečné a hlavne unikátom na celom Slovensku :) 

Som si vedomá toho, že to nebude ľahké, ale s vašou pomocou a pričinením dobrých ľudí sa nám majer zachrániť podarí.

Predstavenie ideového zámeru

SPRINZLOV_MAJER_594x1050mm

Na jar plánujeme zorganizovať prvé brigády na vyčistenie okolia a ak všetko pôjde podľa plánov, tak na jeseň zorganizujeme na nádvorí majera prvý benefičný koncert, vďaka ktorém usa pokúsime vyzbierať protriedky na opravu strechy, aby  nedochádzalo k jej ďalšej deštrukcii. 

Vytvorenie pracovných skupín 

Pre každú z tém zriaďůjeme pracovné skupiny z dobrovoľníkov a odbornej verejnosti, kde sa budeme venovať jednotlivým témam, ako je potenciálu a využitia budovy, budúcnosti parku a s ním spojených atrakcií a revitalizácii sieti rybníkov.

Prihláste sa do pracovných a zapojte sa do kreovania vízie využitia lokality

Do jednotlivých skupín sa môžete nahlásiť prostredníctvom formulára: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTJp28wqX7eJkrQziC9Tc78IBEV00f2UHFrc0LuQHjgALFBA/viewform

Pripomienkovanie a návrhy

Vaše návrhy a pripomienky mi môžete posielať aj na mail pre tieto potreby zriadený: sprinzlovmajer@gmail.com

Vopred vám veľmi pekne ďakujem za váš čas a podporu tejto peknej myšlienky.

Krásny deň vám želám

Monika Debnárová

0905418507

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.