Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Čo sa mi za uplynulé volebné obdobie podarilo zrealizovať, alebo presadiť v prospech Vajnor

Dátum: 09.09.2022
Autor: Monika Debnárová
Čo sa mi za uplynulé volebné obdobie podarilo zrealizovať, alebo presadiť v prospech Vajnor

alebo aké boli moje prvé štyri roky pôsobenia v komunálnej politike...

Moje rozhodnutie vstúpiť do komunálnej politiky sa u mňa vyvíjalo už dlhšiu dobu. Veľký vplyv naň malo aj moje štúdium na Žilinskej univerzite, kde som vyštudovala krízový manažment so zameraním na verejnú správu a samosprávu.

Kombinácia skúseností z komerčného sektoru a získané teoretiické vedomosti z oblasti verejnej správy ma inšpirovali k tomu, že som sa rozhodla v tejto oblasti zlepšiť všetko čo vo verejnej správe nefunguje. Poznajúc fungovanie oboch sfér a procesov som sa zamerala na skvalitňovanie poskytovaných služieb pre občanov a vytváraniie nových.

Vo verejnej správe som pôsobila niekoľko rokov na viacerých manažérskych pozíciách a za toto obdobie sa mi podarilo zrealizovať aj množstvo projektov z mimorozpočtových zdrojov. Práve získavanie mimorozpočtových zdrojov pomáha samosprávam významným spôsobom šetriť finančné prostriedky, preto to považujem za jeden z najvýznamnejších cieľov, ktoré by sa mala snažiť dosahovať každá samospráva.

Pred štyrmi rokmi (2018) som dospela k presvedčeniu, že som už nazbierala dostatok skúseností, ktoré som chcela využiť aj pre moju mestskú časť - kde žijeme s celou rodinou už viac ako 16 rokov.

Aj preto sa mi zdalo byť prirodzené využiť moju energiu pre Vajnory a uchádzať sa v roku 2018 o post mestskej a miestnej poslankyne. 

Tí, ktorí ma poznáte osobne viete, že práca pre vás ma baví a napĺňa a rada by som pre vás pracovala aj naďalej. Ponúkam vám moju energiu, odbornosť, cieľavedomosť a schopnosť presadiť veci v záujme Vajnor. Prišiel čas, kedy sa uchádzam o vašu dôveru opäť, no tentokrát už aj vo voľbách na starostku Vajnôr a zároveň aj na post mestskej poslankyne.

Kedže mojou najväčšou prioritou je zlepšovanie dopravy, tak prioritne sa venujem tejto oblasti a postupne sa sústreďujem na zavádzanie opatrení smerujúcim k jej zlepšeniu.

Z mestského rozpočtu sme odsúhlasili:

  • 45tisíc na pumptrackovú dráhu
  • 85tisíc na novú ľadovú plochu
  • ďalších 40tisíc z PP išlo na opravu chodníka pri škôlke a na chodník K. Brúderovej
  • opravila sa aj časť Roľníckej ulice, Rybničnej ulice, Dorastenecká ulica

Presadzovala som vybudovanie vodovodu Za Humnami a postupne sa darí dobudovávať aj kanalizačné prípojky v ďalších uliciach našej mestskej časti.

Vo vzťahu k odpadovému hospodárstvu sme na meste odsúhlasili triedený zber odpadu, pričom sa mi do pripravovaného VZN podarilo presadiť možnosť zmeny intervalu odvozov a tak sa podarilo dosiahnuť 2týždňovú frekvenciu odvozu tried.odpadu.

V rámci skvalitňovania života obyvateľov som rada, že sa mi podarilo dostať do mestského rozpočtu financie na doplnenie verejného osvetlenia na Príjazdnú ulicu, ktoré bude realizované už v najbližších týždňoch.  

Počas uplynulého obdobia som pracovala aj na viacerých komunitných projektoch. Financie na ne a dobrovoľníkov získavam z grantov a dotácií.

  • V spolupráci so seniormi z Jednoty dôchodcov sa podarilo v Rakús parku postaviť petangové ihrisko a
  • s rodičmi zo Šinkovského vybudovať nové detské ihrisko.
  • v novembri sa dočkáme aj oficiálneho otvorenia Rodinného centra.
  • na Sprinzlovom majeri sme zorganizovali niekoľko brigád a vysadili 660 nových stromov. 

Na môj podnet ...

  • pracuje Magistrát, mestská časť a Poľnohospodárske družstvo na zámene pozemkov pod futbalovým ihriskom
  • začala mestská časť smerovať svoju pozornosť na projekty vodezádržných opatrení

Teším sa, že sme aj naďalej pokračovali v uchovávaní tradícií a začali sa budovať nové športoviská a rozširovať škola. 

Vo vzťahu k nastaveniu fungovania mesta a zabezpečovaniu služieb, ktooré svojim obyvateľom poskytuje som rada, že sa podarilo: 

  • vytvoriť úplne nový Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja Bratislava 2030, na ktorom som sa aj osobne podieľala
  • podarilo sa nám schváliť Parkovaciu politiku, vďaka čomu je možné zavádzanie regulovaného parkovania v celej Bratislave
  • podarilo sa nám očistiť podniky od pozadia, ktoré ich dlhodobo žmýkalo
  • začali sa opravovať cesty a chodníky podľa jednotných pravidiel, ktorý navrhol Metropolitný inštitút Bratislavy
  • pracuje sa na revitalizácii verejných priestorov naprieč celou Bratislavou, pričom jedným z nich bude aj nový park K. Brúderovej, kde je už spracovaná vizualizácia. Na svoj návrh čakajú aj naše Vajnorské jazerá. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.