Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Predstavujem vám pripravovaný strategický dokument Plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja hlavného mesta - Bratislava 2030

SÚBOR VIDEO
Dátum: 24.05.2022
Autor: Monika Debnárová
Predstavujem vám pripravovaný strategický dokument Plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja hlavného mesta - Bratislava 2030

využite jedinečnú príležitosť pripomienkovať strategický dokument hlavného mesta SR do 3.6.2022.

Milí Vajnoráci,

koncom minulého týždňa predstavil Metropoloittný inštitút bratislavy návrh nového strategického dokumentu hlavného mesta, známeho ako Plán hospodárskeho a sociiálneho rozvoja Bratislavy. 

Predstavenie nového strategického dokumentu a jeho jednotlivých oblastí nájdete tu: Bratislava 2030Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja.

Milí Vajnoráci, teraz máte jedinečnú možnosť zoznámiť sa s týmto pripravovaným strategickým materiálom, ktorý je zverejnený za účelom pripomienkovania verejnosťou a zašlite nám svoje pripomienky, prípadne doplnenia. Teraz je ten správny čas, kedy sa môžu vaše pripomienky a postrehy pretaviť do plánov, ktoré zlepšia život v našom hlavnom meste.

Pripomienkové konanie, ktoré  končí 3.6.2022.

Pokiaľ máte záujem o tomto dokumente so mnou diskutovať, zavolajte mi prosím (0905 418 507). 

Dokument sa zameriava na to, ako by malo naše hlavné mesto vyzerať a fungovať o desať rokov. Hovorí o tom, čo je potrebné spraviť v  Bratislave, aby dokázala efektívne fungovať po roku 2030 v kontexte klimatických zmien, lepšej dostupnosti bývania, aké zmeny sa udejú v oblasti mobility, športu či kultúry, a ako udržíme krok s ostatnými európskymi mestami. 

Jednotlivé opatrenia a ciele sú zrozumiteľným jazykom vysvetlené v krátkom videu a v statických formátoch na sociálnych sieťach.

Dokument vypracovalo 120 odborníčok a odborníkov z rôznych oblastí. Za každú oblasť existujú konkrétne ciele, na ktoré sú naviazané opatrenia s merateľnými ukazovateľmi. Vďaka ním bude možné tieto ciele efektívne napĺňať.

Novinkou pri vypracovávaní tohoto dokumentu je strategické partnerstvo Global Goals 4 Cities, ktoré poskytlo nášmu mestu metodickú podporu pri definovaní vízie, strategických cieľov, nastavenia indikátorov a tvorbe akčného plánu pre nový strategický dokument Bratislava 2030. Spolu s ďalšími 19 mestami Európskej únie je zamerané na lokalizáciu, implementáciu a dosahovanie cieľov trvalo udržateľného rozvoja. Partnerstvo je financované prostredníctvom programu URBACT III Európskeho fondu regionálneho rozvoja program európskej územnej spolupráce.

Viac informácií nájdete v priloženej tlačovej správe.

 

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
2452022_Kampan Bratislava 2030 chce v Bratislavčanoch a Bratislavčankách prebudiť záujem o budúcnosť hlavného mesta Veľkosť: 324.1 kB Formát: docx Dátum: 24.5.2022
PHSR 2030 analyticka cast Veľkosť: 609.5 kB Formát: pdf Dátum: 24.5.2022
PHSR STRATEGICKÁ ČASŤ Veľkosť: 1.1 MB Formát: pdf Dátum: 24.5.2022

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.