Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nadácia Bratislava otvára ďalšie dotačné výzvy na podporu aktivít smerujúcich k obnove verejných priestorov

Dátum: 02.02.2022
Autor: Monika Debnárová
Nadácia Bratislava otvára ďalšie dotačné výzvy  na podporu aktivít smerujúcich k obnove verejných priestorov

Milí Vajnoráci, Nadácia Bratislava otvára pre širokú verejnosť nové grantové výzvvy v programe Komunity - Komunitné aktivity, Komunitné priestory a Funkčnejšie verejné priestory.

Milí Vajnoráci, Nadácia Bratislava otvára pre širokú verejnosť nové grantové výzvvy v programe Komunity 

Ide o tri grantové výzvy:

  • Komunitné aktivity,
  • Komunitné priestory a 
  • Funkčnejšie verejné priestory.

Výzvy sú otvorené od 1.2.2022 do 15.3.2022, pričom o granty sa môže uchádzať široká verejnosť – mimovládne neziskové organizácie aj neformálne iniciatívy zastúpené fyzickou osobou, ktoré sa venujú komunitným aktivitám. Minulý rok naši seniori z jednoty dôchodcov - Vajnory pod vedením Janka Krištofiča zrevitalizovali Rakús park, v rámci ktorého osadili nové lavičky, šachové stolíky a hlavne vybudovali vytúžené petangové ihrisko. Viac o projekte sa dočítate tu: https://www.vajnorskiseniori.sk/l/ako-sme-spolocnymi-silami-vybudovali-ihrisko-v-rakus-parku/

Podrobné informácie o všetkých plánovaných výzvach v roku 2022 sú dostupné na stránke www.nadaciamesta.bratislava.sk a facebooku Nadácia mesta Bratislavy.

Viac informácií sa dozviete z tlačovej správy nižšie...

-----------------------------------------------

Nadácia mesta Bratislavy opäť podporí komunitný život v meste

Bratislava, 2. februára 2022 – V Nadácii mesta Bratislava sú od 1.2. do 15.3. otvorené tri grantové výzvy v programe KOMUNITY: Komunitné aktivity, Komunitné priestory a Funkčnejšie verejné priestory. O granty sa môže uchádzať široká verejnosť - mimovládne neziskové organizácie aj neformálne iniciatívy zastúpené fyzickou osobou, ktoré sa venujú komunitným aktivitám. Vo výzvach je spolu alokovaných 230 000 eur. Minimálna výška podpory nie je stanovená - vo všetkých výzvach sú vítané aj menšie projekty, ktoré žiadajú o nižšie sumy.

Mesto Bratislava pokračuje v systematickej podpore komunitného života aj v roku 2022 prostredníctvom Nadácie mesta Bratislavy. Na základe dopytu z prostredia navyšuje alokáciu v programe o 55 000 eur. Nadácia podporí komunitné a občianske iniciatívy, ich organizovanie a vedenie, udržateľnosť rozmanitých komunitných priestorov a skvalitňovanie verejných priestranstiev vo všetkých mestských častiach.

V oblasti Komunitné aktivity Nadácia podporí komunitné a susedské iniciatívy, občiansku angažovanosť Bratislavčanov a Bratislavčaniek, aktívnu účasť ľudí na spravovaní komunity, organizovanie kultúrno-komunitných podujatí v susedstvách, ako aj vlastný rozvoj rôznorodých mestských komunít. Alokovaná suma vo výzve je vo výške 50 000 eur.

Výzva Komunitné priestory je určená na budovanie udržateľnosti a rozvoja bratislavských komunitných priestorov, pre všetky sociálne skupiny, od materských a seniorských centier po komunitné dielne a miesta pre mladých ľudí. Grant je možné použiť na programové aktivity, ako aj prevádzkové a mzdové náklady. Alokovaná suma vo výzve je 60 000 eur.

Oblasť Funkčnejšie verejné priestory podporí neformálne iniciatívy a mimovládne neziskové organizácie, ktoré oživujú nevyužívané verejné priestranstvá a snažia sa o vytvorenie zelenšej Bratislavy, renovujú vnútrobloky a sídliskové terasy, vytvárajú komunitné záhrady s kompostoviskami či zbernými nádobami na dažďovú vodu a podobne. Podpora bude rovnomerne rozdelená do piatich okresov. Riešenie projektu, ako aj povolenie k užívaniu pozemku môžu záujemci a záujemkyne konzultovať s konzultantami z Metropolitného inštitútu Bratislavy. Alokovaná suma vo výzve je 120 000 eur.

Záujemci a záujemkyne o grantové výzvy sa 3. februára počas Dní Nadácie mesta Bratislavy v čase od 14:00 – 15:00 môžu v rámci webinárov dozvedieť o podmienkach a možnostiach všetkých grantových výziev.

Nadácia mesta Bratislavy je moderný a transparentný systém grantovej podpory mesta, ktorý funguje od roku 2020. Jej hlavným poslaním je napĺňať verejné politiky mesta na princípe „predĺženej ruky“, kedy o kvalite projektov rozhodujú renomovaní odborníci a odborníčky. Výhodou je zrýchlenie schvaľovacieho procesu a zavedenie elektronického systému na podávanie žiadostí.

Podrobné informácie o všetkých plánovaných výzvach v roku 2022 sú dostupné na stránke www.nadaciamesta.bratislava.sk a facebooku Nadácia mesta Bratislavy.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.