Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zo slávnostného otvorenia petangového ihriska vo Vajnoroch

GALÉRIA
Dátum: 10.09.2021
Autor: Monika Debnárová
Zo slávnostného otvorenia petangového ihriska vo Vajnoroch

Slávnostné otvorenie petangového ihriska sa konalo za prítomnosti primátora Matúša Valla, ktorý po vysvätení ihriska miestnym farárom Jozefom Kovačikom spolu s Jánom Krištofičom a starostom Michalom Vlčekom slávnostne prestrihli pásku nad ihriskom. 

Milí Vajnoráci, včera sa v Rakús parku konalo slávnostné otvorenie petangového ihriska, ktoré si vybudovali naši vajnorskí seniori z Jednoty dôchodcov Vajnory.
 
Okrem petangového ihriska pribudli v parku aj šachové stolíky, staré lavičky boli nahradené novými a lavičky boli doplnené aj po bokoch petangoového ihriska. 
 
Pretvorenie nevyužívaného priestoru Rakúsovho parku (známeho aj ako Rakús park) zmenilo doposiaľ nevyužívaný park na miesto, kde budú môcť naši seniori, ale aj široká verejnosť aktívne tráviť svoj voľný čas. 
 
Nové petangové ihrisko prišiel za prítomnosti členov Jednoty dôchodcov Vajnory otvoriť primátor hlavného mesta SR Bratislavy - Matúš Vallo, starosta Vajnor - Michal Vlček, predseda Jednoty dôchodcov - Ján Krištofič a zástupca Nadácie Bratislava. - Štefan Jurčo. Po slávnostných príhovoroch sa o vysvätenie ihriska a jeho prvkov postaral miestny farár Jozef Kovačík. 
 
Nasledovalo slávnostné prestrihnutie pásky a hody petangovými guľami, ktoré si vyskúšali takmer všetci prítomní :) Bolo milé vedieť, že v tento slávnostný deň sa tešili pozornosti aj novo osadené šachové stolíky, ktoré si odskúšali zanietení šachisti :) 
 
Bolo to veľmi milé dopoludnie a po celý čas vládla v priestore príjemná a uvolnená atmosféra. Tento projekt je dôkazom toho, že za dobré veci sa oplatí zabojovať.  Je výsledkom práce viacerých šikovných ľudí, ktorým by som rada touto cestou vyjadrila svoju vďaku: 
  • členom Jednoty dôchodcov Vajnory, ktorí počas brigád vykonali záverečné úpravy okolo ihriska - Jánovi a Vierke Krištofičovcom, Márii a Petrovi Zemanovcom, Anne Kusendovej, Milanovi Hlavinovi, Ľubici Neúročnej, Lýdii Ondrisovej, Pavlovi Belajovi, Jozefovi Pochabovi, Milanovi a Tereézii Hlavinovcom, Alžbete Feketovej a Viere Neffe.
  • členom miestneho občianskeho združenia z Klubu rodičov - môjmu manželovi Jožkovi Debnárovi, Adrianovi a Danke Sýkorovým a Ivanovi Kulovi
  • mládežníkom - môjmu synovi Rikovi Debnárovi, ktorý spolu s kamarátmi Samom Mlynarčíkom a Jakubom Muchom  si oddreli lopatovanie, preosievanie štrku a vyberanie lavičiek :)
  • miestnej architektke Ing. arch. Lucii Grigovej za vyhotovenie vizuálov a súčinnosť vždy, keď bolo treba :)
  • ale aj všetkým, ktorí pomohli projekt uskutičniť a podporili jeho realizáciu
Projekt bol spolufinancovaný zo zdrojeov Nadácie Bratislava, poslaneckých priorít Moniky debnárovej a z príspevkov a s pomocou miestnych občianskych združení a firiem.
 
Ak by ste sa chceli dozvedieť viac o tomto projekte, kompletné informácie o projekte našich seniorov nájdete tu: https://www.vajnorskiseniori.sk/l/jesenne-trendy/
 
 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.