Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Návšteva primátora Matúša Valla vo Vajnoroch

GALÉRIA
Dátum: 04.09.2020
Autor: Monika Debnárová
Návšteva primátora Matúša Valla vo Vajnoroch
Milí Vajnoráci, včera zavítal do našich malebných Vajnor primátor Bratislavy Mátúš Vallo v sprievode tých najpovolanejších z oblasti dopravy, Územného plánu a poriadku. Do Vajnor som ho pozvala preto, aby sa s našimi problémami oboznámil aj osobne, lebo ako sa hovorí "raz videť je viac, ako stokrát počuť" :)
Milí Vajnoráci, včera zavítal do našich malebných Vajnor primátor Bratislavy Mátúš Vallo v sprievode tých najpovolanejších z oblasti dopravy, Územného plánu a poriadku.
 
Do Vajnor som ho pozvala preto, aby sa s našimi problémami oboznámil aj osobne, lebo ako sa hovorí "raz videť je viac, ako stokrát počuť" :)
 
Počas primátorovej návštevy som s primátorom a jeho teamom hovorila o konkrétnych problémoch
  • o potrebe vysporiadania futbalového ihriska,
  • o potenciále parku na Šprinclovom majeri
  • ale i detskom ihrisku a parkoviskách.
Nasledovalo stretnutie u starostu Vajnor - Michala Vlčeka, kde sme za okrúhlym stolom diskutovali o riešeniach pre znovuobnovenia hliadok mestskej polície v našej mestskej časti a využívaní expozitúry zriadenej v Dome kultúry. Starosta Michal Vlček pripomenul stretnutie, ktoré sme absolvovali koncom roku 2019 na Magistráte k zlepšeniam dopravy vo Vajnoroch a pripomenul prísľub podpory zmeny trasy 525 (táto linka je v správe BIDky) z konca Vajnor od Čiernej vody v smere na stanicu. Upriamil pozornosť aj na železničnú stanicu, ktorá je jedným z riešení prepojenia Vajnor s mestom. Dokonca na stretnutí odznela aj jedna z najpopulárnejších vajnorským tém - téma električky :) Primátor otvorene priznal že električka do Vajnor síce v pláne je, ale momentálne sa všetka pozornosť prrojektantov sústreďuje na zabezpečenie pokračovania električky do Petržalky, Vrakune a Poddunajských biskupíc. Mesto momentálne sústeduje svoju pozornosť aj na predĺženie električky k TIOP Ružinov a takisto k električke v zóne Mlynské nivy, lebo tá je pre mesto kľúčová. Takže veci sa dejú, ale musia sa diať postupne. Vysvetlil, že je pred nami ešte dlhá cesta. Pre doplnenie uvádzam, že na stretnutí, ktoré som mala začiatkom mesiaca na Magistráte s viceprimátorkou Tatianou Kratochvílovou a šéfom oddelenia dopravy Petrom Bánovcom som si potvrdila, že ešte k tomu treba dokončiť štúdiu hlbších vzťahov, doriešiť prekládky, zabezpečiť územnú rezervu a obstarať projektovú dokumentáciu. Tento mesiac sa má konať stretnutie s SPP za účelom doriešenia prekážky plynového vedenia v smere trasy plánovanej električky. O aktuálnom stave spomínaných krokov vás budem priebežne informovať v samostatnom článku na linku:https://www.monikadebnarova.sk/p/10310/elektricka-do-vajnor.html, kde tému električky budem rozoberať podrobnejšie. Momentálne ešte na obsahu tejto podstránky pracujem, ale robím všetko pre to, aby som ju mala spracovanú do konca septembra a vedeli ste si všetci kedykoľvek pozrieť informácie o aktuálnom stave. 
 
Veľká časť stretnutia sa venovala aj čiernym stavbám a problematike Územného plánu, vrátane plánov Magistrátu do budúcna. Padla aj otázka na letisko, kde sme dostali jednoznačnú odpoveď že prioritu majú témy, ktoré potrebujú mestské časti vyriešiť na svojom území prioritne a téma letiska k nim nepatrí. Primátor očakáva, že téma zmien a doplnkov Územného plánu sa bude otvárať ešte tento rok a týkať sa bude iba bezproblémových území, ktoré mestské časti posunú na Magistrát k riešeniu. 
 
Pri odchode z Miestneho úradu starosta Michal Vlček prekvapil primátora vystúpením vajnorských hudobníkov, s ktorými si spoločne zahral a zaspieval pesničku od Pary "Abstinent". Aj vďaka takýmto milým a nečakaným okamžikom verím, že naše krásne Vajnory urobili na nášho primátora dobrý dojem a rád sa k nám opäť po čase vráti. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.